Alkoholikas šuo tapo pirmuoju gyvūnu, kuris išgydytas nuo priklausomybės

Dvejų metų amžiaus labradoro mišrūnui prireikė skubios gyvūnų gelbėtojų pagalbos, kai paaiškėjo, jog jis yra pripratęs prie alkoholio, rašo portalas telegraph.co.uk. Pasak specialistų, tai yra pirmasis atvejis, kai jų prižiūrimam gyvūnui teko iškentėti abstinenciją.

 Šuo į prieglaudą pateko mirus šeimininkui.<br> „Unsplash“ asociatyvi nuotr.
 Šuo į prieglaudą pateko mirus šeimininkui.<br> „Unsplash“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 2:23 PM, atnaujinta Apr 8, 2023, 2:25 PM

Coco, dvejų metų labratoro retriverių veislės mišrūnas, buvo atvežtas į „Woodside Animal Resque Trust“ Plimptono mieste, Jungtinės karalystės pietuose. Į prieglaudą augintinis pateko kartu su kitu šunimi po jų šeimininko mirties.

Spėjama, kad gyvūnai prie alkoholio priprato tuomet, kai šeimininkas nueidavo miegoti, o ant stalo likdavo taurių su alkoholiu.

Atvežtus į prieglaudą keturkojus netrukus ištiko abstinencijos priepuoliai. Vienas iš šunų vėliau mirė, o Coco sugebėjo pasveikti, kai buvo gydomas raminamaisiais keturias savaites, kad išvengtų priepuolių.

Šuniui buvo reikalinga priežiūra visą parą.

„Mes esame labai dėkingi, kad Coco nebegresia pavojus, jis nebevartoja jokių vaistų ir pradeda elgtis kaip įprastas šuo. Žinoma, jis dar nepasiruošęs naujiems namams ir nors fiziškai jis gal ir atsigavo, psichologiškai jis kartis dar labai nerimauja“, – socialiniuose tinkluose parašė „Woodside Animal Resque Trust“ darbuotojai.

Parengta pagal „Telegraph“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.