Užrakino name be maisto, vandens ir paliko mirti: atvykusios tarnybos išvydo kraupų vaizdą, į nosį trenkė nepakeliamas dvokas

Šią savaitę VMVT Vilniaus departamentas gavo pranešimą apie galimai be vandens ir ėdesio paliktus šunis viename Vilniaus rajono name bei įtarimą keliantį, iš namo sklindantį, nemalonų kvapą. Nuvykus, patekti į namą pavyko tik pasitelkus priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Į pagalbą atskubėjo ir neabejingi kaimynai, seniūnijos atstovai. Saugumo sumetimais buvo iškviesta ir greitoji medicininė pagalba.

Užrakino name be maisto, vandens ir paliko mirti: atvykusios tarnybos išvydo kraupų vaizdą, į nosį trenkė nepakeliamas dvokas.<br> VMVT nuotr.
Užrakino name be maisto, vandens ir paliko mirti: atvykusios tarnybos išvydo kraupų vaizdą, į nosį trenkė nepakeliamas dvokas.<br> VMVT nuotr.
Tarnybos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Tarnybos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Apr 21, 2023, 11:05 AM, atnaujinta Apr 21, 2023, 12:06 PM

„Name aptikome kraupų vaizdą: šunų išmatomis ir šlapimu nusėtos grindys, siaubingas dvokas, baisios, antisanitarinės sąlygos. Name žmonių nebuvo, tačiau be priežiūros viduje, galimai ilgiau nei savaitę buvo palikti du šunys. Augintiniai buvo sulysę, badaujantys, neturėjo galimybės gauti vandens ir pašaro. Nustatyta, kad gyvūnams skubiai reikalinga veterinarinė pagalba ir yra kilusi grėsmė jų sveikatai. Rūpestingų kaimynų dėka, gyvūnus pavyko išgelbėti laiku“, – pasakojo Vilniaus departamento direktorė Vaida Barkovskienė.

Šunys laikinai globai perduoti į VšĮ „SOS gyvūnai“, kur jiems suteikta būtina veterinarinė pagalba. Šiuo metu gyvūnų sveikatai pavojaus nebėra.

VMVT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais bei aiškinasi visas aplinkybes, kurias įvertinus šunų savininkui numatoma taikyti administracinio poveikio priemones.

VMVT primena gyvūnas – didelė atsakomybė. Kiekvienas įsigijęs ar apsisprendęs turėti augintinį pirmiausia turi įsitikinti ar sugebės tinkamai juo pasirūpinti bei skirti pakankamai jam laiko ir dėmesio. Nebegalint tinkamai rūpintis gyvūnu, jo savininko pareiga yra surasti augintiniui naujus namus ir reikiamą globą.

Apie gyvūnų nepriežiūrą ir toliau kviečiame pranešti VMVT. Trumpasis telefono numeris – 1879.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.