Šunį sužalojo, išmetė iš automobilio ir terorizavo gyvūnų prieglaudą – netrukus sulaukė atpildo

Dar visai neseniai į „Gyvūnų gerovės iniciatyvas“ (GGI) kreipėsi Gyvūnų prieglobstis „Miško trobelė“ prašydami teisinės pagalbos dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.

 Nubaustas asmuo išmetęs iš automobilio šunį.<br> GGI nuotr.
 Nubaustas asmuo išmetęs iš automobilio šunį.<br> GGI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 12:13 PM

Istorija prasidėjo nuo to, kad vienas asmuo važiuodamas pro šalį pamatė, kad iš automobilio buvo išmestas šuo. Šunelį paėmė, nuvežė į veterinarijos kliniką ir atliko kitus reikiamus veiksmus. Šunelis atsidūrė „Miško trobelė“ globoje.

Kelių dienų bėgyje, gyvūnų prieglauda sulaukė neblaivaus asmens skambučio, kurio metu paaiškėjo, kad skambina galimai tas pats asmuo, kuris ir išmetė gyvūną. Prasidėjo grasinimai atiduoti gyvūną bei pasiteisinimai, kad gyvūnas pats pabėgo ir neva nesupranta, kaip tas gyvūnas galėjo atsidurti prieglaudoje.

Nepaisant bandymo gyvūną padaryti bepriežiūriu, gyvūnui dar ir atlikta ausų trumpinimo procedūra, kuri Lietuvoje nėra teisėta.

Kadangi „Miško trobelė“ neišsigando grasinimų, surinkę visus įrodymus kreipėmės į Lietuvos policiją ir jau turime puikių žinių: asmuo nubaustas ir taikoma poveikio priemonė – gyvūno konfiskavimas.

GGI primena:

žiaurus elgesys su gyvūnais užtraukia ne tik baudą, bet ir gyvūno konfiskavimą, bei atima galimybę ateityje turėti augintinį;

jums nereikalingas gyvūnas, jei jus jam karpote ausis, mėtote iš automobilio ir prisimenate jį išgėręs.

Ačiū Žmogui, nepalikusiam nuskriausto šunelio likimo valiai ir padėjusiam jam saugiai atsirasti „Miško trobelėje“.

Tik pilietiškų ir ambicingų žmonių dėka pasieksime pokyčių.

Galinčių padėti mums padėti skriaudžiamiems gyvūnams, prašome paremti mūsų organizaciją. Patogiausią paramos būdą galite pasirinkti čia: https://bit.ly/GGI-Parama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.