Pastebėję netinkamomis sąlygomis laikomą šunį – kreipėsi į tarnybas: šeimininkė sulaukė patikrinimo

Savaitgalį socialiniuose tinkluose buvo paskleista žinutė apie galimai netinkamai prižiūrimą ir laikomą šunį, galbūt ir sužalotą. Gyvūną aptikusieji buvo paraginti iškviesti policiją, kuri turi galimybę į situaciją reaguoti nedelsiant.

Gyvūnų laikytojai suteikta žinių kaip tinkamai laikyti ir prižiūrėti savo augintinį.<br> VMVT nuotr.
Gyvūnų laikytojai suteikta žinių kaip tinkamai laikyti ir prižiūrėti savo augintinį.<br> VMVT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Aug 20, 2023, 3:02 PM

Pirmadienį gavę informaciją Švenčionių savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai kartu su VMVT inspektoriais vyko patikrinti, ar tinkamai laikomas gyvūnas, Pabradės mieste.

Pareigūnai nuvykę į vietą surado apytikriai 8 metų amžiaus šunį, iš pažiūros gero įmitimo. Gyvūnas elgėsi žvaliai, adekvačiai reagavo į aplinką. Jam pasiekiamu atstumu padėtas dubenėlis su vandeniu.

Nustatyta, kad prie būdos augintinis pririštas per trumpa grandine, gyvūno laikymo vieta neapsaugota nuo tiesioginių saulės spindulių. Taip pat jis neženklintas ir neregistruotas. Savininkė įpareigota pagerinti laikymo sąlygas (nedelsiant pailginti grandinę, o vėliau įrengti voljerą ir laikyti šunį palaidą) bei kreiptis į veterinarijos gydytoją dėl augintinio būklės įvertinimo.

Po atliktos veterinarijos gydytojos apžiūros nustatyta, kad šuo turi antsvorio, nedidelį niežulį, tačiau parazitų nepastebėta. Priekinės ir galinės kojos sveikos, tačiau matėsi, kad pėdučių nagai buvo per ilgi ir tai jam trukdo judėti. Šuniui atliktos veterinarinės procedūros: išvalytos ausys, apkirpti nagai, suduota nuo kirminų bei įvesta poodinė mikroschema.

Laikytojai paaiškinta kaip gyvūną reikia teisingai šerti. Patarta išmaudyti antialerginiu gydomuoju šampūnu. Kasdien švelniai šukuoti kailį. Reguliariai, kas 2 mėnesius apkirpti nagus. Taip pat rekomenduotas reguliarus saikingas fizinis krūvis (pasivaikščiojimas), daugiau skirti dėmesio bendravimui su augintiniu, o užsitęsus niežuliui, kreiptis į veterinarijos gydytoją.

VMVT prašo pranešti apie pastebėtus netinkamai laikomus gyvūnus. Tai galite padaryti elektroniniu paštu skundai@vmvt.lt. Tačiau jei atvejis ypač skubus, kyla grėsmė gyvūno sveikatai ar gyvybei – pranešti policijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.