Nėščią moterį užpuolusio vilkšunio šeimininkė tapo nukentėjusia: šiauliečiui įniršis kainuos brangiai

Nėščią draugę gatvėje užpuolusio vilkšunio šeimininkę savaip paauklėjęs 39 metų šiaulietis Justinas G. gavo gyvenimišką pamoką. Vyriškis užsidirbo teistumą, be to, privalės gerokai praverti piniginę.

Vilkšunis.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Vilkšunis.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 8:17 AM, atnaujinta Dec 4, 2023, 11:56 AM

Istorija prasidėjo prieš metus – pernai rugsėjo 22-osios vakarą. 40-ąją savaitę nėščia šiauliečio draugė išėjo pasivaikščioti su šuneliu. Netrukus ji paskambino telefonu ir drebančiu balsu papasakojo, kad gatvėje ją užpuolė aviganis, ji negali paeiti, nes susižeidė koją.

Ne iš Šiaulių kilusi moteris negalėjo tiksliai nurodyti, kur laukia pagalbos, tad vyras šoko į mašiną ir išvažiavo jos ieškoti. Šiaulietis iš namų pasigriebė ir pagalį, jei reikėtų gintis nuo aviganio.

Kai vyras atvažiavo, šuns nebebuvo – šeimininkė augintinį jau buvo nutempusi į kiemą.

Gavo du pareiškimus

Suradęs išsigandusią draugę šiaulietis ją įsodino į automobilį. Įsitikinęs, kad nei draugė, nei šunelis nuo aviganio dantų nenukentėjo, vyriškis nuėjo ieškoti moterį užpuolusio šuns šeimininkų.

Pro vartus į kiemą įėjęs šiaulietis pamatė prie automobilio stovinčią moterį ir ėmė su ja aiškintis santykius.

Kas įvyko kieme, abi pusės ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme aiškino priešingai. Justinas G. tikino nieko neleistino nedaręs, o nukentėjusiąja pripažinta šiaulietė sakė, kad nepažįstamasis ją užpuolė, naudojo fizinę jėgą, sukėlė skausmą ir žėrė keiksmažodžiais sustiprintus grasinimus.

Ši istorija gal ir būtų pasibaigusi, jei apie šeimininkų neprižiūrimą ir praeivę užpuolusį šunį nebūtų pranešta pareigūnams.

Baudą gavusi šiauliečių šeima irgi parašė pareiškimą dėl įsibrovimo į jų privačią nuosavybę, naudoto fizinio ir psichologinio smurto, sugadinto turto.

Kratėsi kaltinimų smurtu

Justinas G. kratėsi kaltės ir sakė tik užėjęs į kiemą, iš kurio išbėgo draugę užpuolęs aviganis.

Į svetimą kiemą šiaulietis įėjo pro vartelius, kurie „atsidarė nuo kepštelėjimo“ atsineštu pagaliu. Tiesa, jis prisipažino, kad pagaliu kelis kartus trenkė per didžiuosius vartus.

Pasak vyro, priekaištus išgirdusi keturkojo šeimininkė bandė išvengti nemalonaus pokalbio, todėl jis ją sugriebė už striukės rankovės.

Nepasitenkinimą išliejęs šiaulietis numetė pagalį, sėdo į automobilį ir nuvažiavo į Respublikinę Šiaulių ligoninę, nes nerimavo ir dėl nėščios draugės, ir dėl netrukus gimsiančio vaikelio.

Pasak Justino G., išgąsdinta draugė negalėjo pati paeiti, nes skaudėjo sužeistą čiurną. Moteris kelioms dienoms buvo paguldyta į ligoninę, o rugsėjo 28-ąją pagimdė vaikelį.

Šeimininkę ištiko šokas

Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta šiaulietė pripažino, kad tą vakarą sugrįžus į namus pro vartelius į gatvę išsmuko jų aviganis.

Moteris matė, kad jis loja ant praeivės ir jos šuniuko, bet sugriebė ir nutempė į kiemą.

Šiaulietė pažymėjo, kad dresuotas augintinis buvo su antsnukiu, todėl jokios žalos padaryti negalėjo.

Moteris stovėjo savo namų kieme, prie automobilio, kai su dideliu trenksmu atsidarė varteliai ir įsiveržė nepažįstamasis. Įsibrovėlis stvėrė jai už plaukų, patąsė ir nubloškė prie automobilio.

Pasak šiaulietės, nepažįstamasis atrodė lyg apdujęs, žėrė grasinimus ir laikė sugriebęs už gerklės. Moteris išsilaisvino, kai pasakė, kad yra savo namuose ir kvies policiją. Tada įsibrovėlis ją paleido ir su trenksmu išėjo pro vartelius.

Apsiverkusi šeimininkė sutuoktiniui priekaištavo, kad jos negelbėjo, bet jis konflikto nematė.

Kai jis atėjo į kiemą ieškoti žmonos, išvydo tik nuvažiuojantį automobilį.

Priteisė atlyginti žalą

Teisėjas Mantas Liesis pripažino, kad neteisėtiems teisiamojo veiksmams įtakos turėjo aviganio išpuolis prieš besilaukiančią sugyventinę. Moteris smarkiai išsigando ir susižeidė koją, tačiau tai nepateisina Justino G. padarytų nusikalstamų veikų.

Pirmą kartą teistas informacinių technologijų specialistas pripažintas kaltu dėl dviejų nusikaltimų – įsibrovimo į svetimą nuosavybę ir smurto. Teisėjas M.Liesis skyrė nuteistajam 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę be intensyviosios priežiūros. Nuteistasis įpareigotas šį laikotarpį dirbti arba būti registruotas Užimtumo tarnyboje ir dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Nukentėjusiosios pareikštas kone 200 eurų ieškinys dėl sugadintų vartelių nenagrinėtas, bet jai priteista 600 eurų kompensacija neturtinei žalai atlyginti. Be to, Justinas G. turės padengti užpultos moters patirtas bylinėjimosi išlaidas – 525 eurus.

1125

Tiek eurų kainuos vyrui nesuvaldytos emocijos, kurias jis išliejo ant palaido šuns šeimininkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.