Už netinkamą šuns priežiūrą – apribotas laisvė, konfiskuotas augintinis ir 3 tūkst. eurų paplonėjusi piniginė

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų 2024 m. sausio 24 d. nuosprendžiu klaipėdietė nuteista už tai, kad dėl neatsargumo nesunkiai sužalojo žmogų.

Už netinkamą šuns priežiūrą – apribojo laisvę, konfiskavo augintinį ir teks sumokėti daugiau kaip 3 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Už netinkamą šuns priežiūrą – apribojo laisvę, konfiskavo augintinį ir teks sumokėti daugiau kaip 3 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2024, 10:50 AM

Byloje nustatyta, kad 2023 m. birželio 21 d., Klaipėdoje, O. M., būdama labradoro mišrūno veislės šuns laikytoja ir žinodama, kad jos šuo agresyvus, viešoje vietoje vedžiojo savo šunį tik su pavadėliu, be antsnukio, nesutrumpino pavadėlio. Taip pat neužtikrino, kad jos laikomas gyvūnas nekeltų grėsmės žmonių, kitų gyvūnų gyvybei, sveikatai ar turtui.

Dėl tokio O. M. šuns vedžiojimo būdo, jos žinioje buvęs šuo užpuolė pėsčiųjų taku pro šalį einančią N. Š., kojomis pargriovė ją ant šaligatvio, įkando nukentėjusiajai į dešinę ranką ir nepaleisdamas draskė, tuo padarydamas nukentėjusiajai nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Kaltinamoji teisme savo kaltę pripažino ir paaiškino, kad ji su šuniu ėjo pasivaikščioti. Šuo pamatęs einančią moterį nubėgo prie jos. Ji matė, kaip moteris krito. Paskui šuo tai moteriai įkando į ranką. Šuo pratempė pavadėlį ir jis pailgėjo. Pro šalį ėjo vyras ir ji paprašė, kad jis iškviestų pagalbą. Ji nukentėjusiosios atsiprašė ir gailisi dėl įvykio.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, jog kaltinamoji padarė vieną neatsargų nusikaltimą, savo kaltę pripažino, į byloje nustatytą jos atsakomybę lengvinančią aplinkybę, nenustačius jos atsakomybę sunkinančių aplinkybių, į tai, kad ji anksčiau neteista, bausta administracine tvarka, todėl jai skyrė galutinę 6 (šešių) mėnesių laisvės apribojimo bausmę be intensyvios priežiūros, bausmės vykdymo laikotarpiu paskiriant: įpareigojimą būti savo gyvenamojoje vietoje nuo 22.00 val. iki 6.00 val., jei tai nesusiję su darbu ar sveikatos priežiūra; tęsti darbą, o jo netekus, pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje.

Taip pat nuosprendžiu nuspręsta nukentėjusiosios pareikštą civilinį ieškinį dėl 518,94 Eur turtinės žalos ir 2 500 Eur neturtinės žalos atlyginimo tenkinti visiškai bei konfiskuoti kaltinamajai priklausantį šunį (labradoro mišrūną), kaip nusikalstamos veikos padarymo priemonę.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.