Meilė ir neapykanta: kaimynus sukiršino benamės katės

Šilainiuose vieno daugiabučio gyventojai kelerius metus jaučiasi tarsi kare. Nesantaiką tarp kaimynų kelia benamės katės. Daugelis jas nori išnaikinti, tačiau gyvūnus vilioja prie namo paliekamas ėdalas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė, „Lietuvos rytas“

2013-03-15 09:59, atnaujinta 2018-03-09 23:15

Baltijos gatvės 100-ojo namo gyventojai tvirtina, kad nebegali apsikęsti dėl kieme besibūriuojančių benamių kačių. Net 15 valkataujančių gyvūnų kieme esą buriasi dėl to, kad jas šeria kaimynė.

Žmonės bijo, kad pavasarį kačių pulkas dar labiau išaugs.

Viena iš namo gyventojų Zoja Pogorelova pasakojo, kad ketvirtame namo aukšte gyvenanti Salomėja Kecorienė tris kartus per dieną išneša katėms ėdalo ir jį išdėlioja aplink namą arba meta gyvūnams tiesiog pro langą.

„Per langą skrieja silkių, paukštienos likučiai, kitos maisto atliekos. Jos pūna, dvokia, teršia namo aplinką“, – piktinosi moteris.

Kitas namo gyventojas Petras Ringys tvirtino, kad katės teršia ne tik aplink namus, bet ir kieme esančioje smėlio dėžėje.

„Joje praėjusią vasarą žaidęs mano vaikas ir apsinuodijo. Gydytojai nustatė, kad apsinuodijimas kilo dėl kačių išmatų“, – sakė vyras.

Kiti du kaimynai Vitalijus Norkus ir Nerijus Petronis piktinosi, kad kačių mylėtoja benamius gyvūnus žiemą paslapčia įleidžia į rūsį. Ten katės taip pat teršia, tvyro blogas kvapas.

Žmonės jau nebeišmano, kaip kovoti su kaimyne.

S.Kecorienė neneigė, kad benamius gyvūnus myli, pati priglaudė dvi namų neturėjusias kates.

„Pernai buvau susilaužiusi stuburą, negalėjau lipti laiptais, todėl kelis kartus ėdalo katėms išmečiau pro langą“, – prisipažino moteris.

Ji guodėsi, kad kaimynai kelis kartus bandė kates pjudyti šunimis, apmėtyti akmenimis.

„Jei katės jiems trukdo, tegul pasikviečia gyvūnų globotojus, jas išgaudo. Tačiau jei gyvi padarai laksto po kiemą, žiauriai su jais elgtis negalima. Gyvūnus reikia pašerti“, – įsitikinusi moteris.

Gyventojams reikėtų susitarti

Lolita Grėblikienė

Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotoja

„Jei gyventojai nori išspręsti benamių kačių problemą, jie turėtų kreiptis į bet kurią beglobiais gyvūnais besirūpinančią organizaciją. Pagal Kaune galiojančias taisykles specialistai jas sugaudys, iškastruos ir paleis į tą pačią vietą. Kastruotos katės į savo teritoriją kitų nebeįsileis, ir jų populiacija po truputį mažės.

Veterinarijos gydytojai kastruotas kates pažymi – nukerpa kairės ausies galiuką. Tokios net ir benamės katės tampa visateisėmis miesto gyventojomis, ir jų liesti niekas neturi teisės.

Taip pat gyventojams patarčiau sušaukti susirinkimą. Sutarti, kad kačių mylėtojai gyvūnus šertų ne prie pat namų, o kur atokiau. Pašėrę susirinktų indus. Taip elgiasi daugybės namų gyventojai, ir konfliktų nebekyla.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.