Trys juodos panteros - keturkojės atliekos, pasmerktos myriop

Lietuvoje lyja. Ne, ne tik lietumi, bet ir šuniukais, kačiukais. Juk dabar -  XXI amžius, bet kai kam širdyje dar devynioliktasis. Štai pavyzdys: tavo augintinė atsivedė kačiukų ar šuniukų, kurių tau nereikia - būk malonus, paaugink, paskiepyk juos ir dovanok iš namų, o paskui sterilizuok katę ar kalę. Atrodo, tai yra elementaru. Ne, kai kam elementaru priveistus jauniklius nešti į sanitarines tarnybas. Ką jie ten veikia? O gi po kelių dienų suserga, o jūs, padorieji šeimininkai, to nematote, ir jums širdies neskauda, jūs atsikratote problemos ir toliau gyvenate ramūs.

Trys juodos panteros ieško namų.<br>L.Užmiškytės nuotr.
Trys juodos panteros ieško namų.<br>L.Užmiškytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Užmiškytė

Aug 5, 2013, 5:28 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:41 AM

Gyvūnų globėjai ima į namus, dovanoja, užkiša stacionarus, tiek sveikais, tiek sergančiais, užgrūda prieglaudas iki palangių. Moka didelius pinigus patys ar prašo paramos skiepams, vaistams, sterilizacijoms, organizuoja reklamą, transportą.

Patogu, tiesa?

Bet bėda ta, kad viskas, resursai išsemti. Kiekvienas globėjas turi eilėje net ne vieną, o keletą vargdienių, kurie laukia, kol atsilaisvins vietelė (nes globėjai gyvūnus dovanoja geriems žmonėms, o ne kaupia).

Kuo tai baigsis? Žiauru ir paprasta. Kačiukai, šuniukai, kurių priveisė ir išmėtė po karantino tarnybas taupieji šeimininkai, nugaiš narvuose, ašarotomis akimis, apsisnargliavę, nusividuriavę - bet jums juk nerūpi.

Čia kažkieno kito bėda, kažkam kitam skauda, kažkas kitas atitraukia litą nuo savo augintinių ar savęs ir perka vaistus, moka už lašines, už narkozes, už antibiotikus, testus. Kateterizuoti mėnesio amžiaus katinėlį - ar jūs pagalvojate, kaip tai sudėtinga?

Labai atsiprašome visų tų, kurie beldžiasi su rastais naminukais ar laukinukais į prieglaudų duris ir išgirsta, kad visai nebėra vietos kur priglausti. Arba, kad karantinas, nes patekę neskiepyti kačiukai susirgo užkrečiamomis ligomis. Arba, kad trūksta savanorių ir lėšų.

Padėkokite jiems, namudiniams daugintojams. Tai jų dėka gatvės pilnos ne tik įprastų rainių ir juodukų, bet ir puspersių, pilkučių, a la siamo kačių. Tų daugintojų pilna tarp jūsų kolegų bei giminių, atrodo, padorių žmonių. Tarp jų būna net medikų, kurie linkę sakyti, kad negalima kištis į gamtos dėsnius, tegu dauginasi. Pala, o jų pačių darbas?

Nespėjame kelti prašymų, kačiukai byra kaip iš gausybės rago. Prie šios naujienos pridėtose nuotraukose - mažyliai, žmonių atnešti į „Grindą“, Vilniaus sanitarinę tarnybą. Ne pagauti kaip pasiutę, ne nukritę iš dangaus, o atnešti rankose ir palikti mirčiai. Ir kai kurie iš jų vis dar ten.

Jei galite jiems pagelbėti, namine globa, lėšomis, kreipkitės tel. +37065244093, +37065354521. O gal galite suteikti namus? Normalius namus, kur jais rūpinsis, šers kaip pridera, o ne atliekomis, susirgus - gydys, atėjus laikui - skiepys, sterilizuos ar kastruos, kad nedaugėtų beglobių.

Tai būtų stebuklas, mažas, gyvybiškai svarbus stebuklas kiekvienam iš šių mažylių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.