Badui ir skausmui pasmerkti kačiukai po balkonu laukė savo pabaigos

Viršuliškių mikrorajonas. Leidžiasi saulė gražiai šokdama beveik vienodų namų balkonuose. Dūzgiantis pilkų blokų avilys, kur kiekvienas praviras langas skleidžia savo kvapą, kalbą ir muziką. Pro pirmojo aukšto langus skamba pianino muzika, o po balkonais kone kiekvienas atsižymėjęs savo teritoriją, kur kuria ir saugo savo mažą grožį - darželį, gėles, žemę. O visai šalia - sergantys, apleisti, badaujantys ir niekieno nematomi maži kačiukai.

Kačiukai po balkonu tyliai laukė pagalbos.<br>„Naminukų“ nuotr.
Kačiukai po balkonu tyliai laukė pagalbos.<br>„Naminukų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2013, 3:02 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:03 PM

Maži kačiukai, kuriuos žolyne pamatėme besibūriuojančių musių dėka, kurios nenuilstamai krovė savo kiaušinėlius ant jų miniatiūrinių iškankintų kūnelių.

Pūliuojančios akys, besvoriai „kaulų rinkinukai“, jie nebeturėjo jokios vilties tik tyliai susiglaudę laukė savo galo (klausydamiesi pianinu skambinamos muzikos). Praskleidus bet kurią kailiuko vietą buvo matyti sudėtos jų lervos ir džiūgaujančios blusos. Dar dienelė, gal dvi, ir kačiukų nebeliktų. Jie tiesiog būtų suvalgyti gyvi, ir kaip paradoksalu, - mažesnių už save (nes didesni už juos, kurie galėtų apginti ir išgelbėti, jų nenorėjo matyti).

Bėda, siaubas ir panika buvo pirmieji užplūdę jausmai juos pamačius, kol galiausiai galvoje liko tik vienas gyvas sakinys „Reikia kažką daryti: kažkaip, kažkur, kaip nors”. Mus išgelbėjo viena vet. klinika sutikusi šiuos du vargo kamuoliukus priimti į stacionarą ir skirti jiems reikiamą dėmesį, kad bent pabandytų išgelbėti jų gęstančias gyvybes.

Mielieji, nelikite abejingi, mums be galo reikia jūsų pagalbos. Padėkime jiems išbristi, pasveikti ir sustiprėti. Žinome, kad žengėme rizikingą žingsnį talpindami juos į stacionarą, nežinant, ar jam ir gydymui pavyks surinkti reikiamą sumą, bet išeitis buvo tik tokia. Todėl prašome paramos šių mažų kovotojų gydymui ir stacionarui, tegul jie pajaučia, kad mes galim juos matyti, leiskim jiems pirmą kartą gyvenime pajusti tikrą rūpestį.

Galėdami pagelbėti ir paremti, o galbūt ir patys ateityje suteikti jiems prieglobstį, skambinkite „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.