Kauno gyvūnų prieglaudoms - geros žinios

Spalio 11–12 dienomis Kaune veterinarijos studentai rengia tradicinę akciją „Mes už sveikus gyvūnus“. Jos metu surinktos lėšos bus skirtos gyvūnų prieglaudose gyvenančių keturkojų būtiniausioms reikmėms.

Gyvūnų prieglaudos Kaune sulauks paramos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gyvūnų prieglaudos Kaune sulauks paramos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:14 AM

Šiemet, kaip ir kasmet, aukos bus renkamos prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje. Akcijos metu savanoriai žmonėms pasakos apie beglobius gyvūnus, jų poreikius. Vienas iš jų bus mimas, vaidinantis gyvūną.

„Vidutinė vieno žmogaus auka paprastai būna apie 5–10 Lt, nors pasitaiko geradarių, nepagailinčių ir 100 Lt. Kiekvienas, paaukojęs bet kokią sumą, gauna simbolinę dovanėlę. Šiemet tai – apyrankė su užrašu „Aš myliu gyvūnėlius“, - pasakojo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos studentų asociacijos prezidentas Vilius Dovydauskas.

Paprastai akcijos metu surenkama apie 1,5 tūkst. litų. Už šiuos pinigus Kaune esančiose gyvūnų prieglaudose gyvenantiems gyvūnams perkamas maistas, pavadėliai, antkakliai ir kiti būtini reikmenys.

Stengiamasi, kad kiekvienas gyvūnas turėtų savotišką savo „kraitį“ su kuriuo jis atiduodamas naujiesiems šeimininkams, kai tokie atsiranda.

„Gyvūnų prieglaudos pateikia būtiniausių dalykų sąrašus, o mes sprendžiame kaip geriausiai paskirstyti surinktas lėšas“, - aiškino V. Dovydauskas.

Kauno prieglaudose nuolat prižiūrimi keli šimtai šeimininkų neturinčių gyvūnų, dauguma iš jų – šunys ir katės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.