Šunų parodoje - pinigų prašantis vaikas

Iš Suomijos, Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos ir visų Lietuvos regionų į Rusnės salą (Šilutės raj.) savaitgalį suko šimtai automobilių, kuriuose (arba jų priekabose) amsėjo šunys. Maži ir dideli, pūkuoti, gauruoti, trumpaplaukiai, ilgaplaukiai ar pusplikiai... Įvairių spalvų ir daugybės veislių.

Šunų parodos Rusnėje akimirkos.<br>A. Aleksėjūnienės nuotr.
Šunų parodos Rusnėje akimirkos.<br>A. Aleksėjūnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Jul 1, 2014, 2:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:19 AM

Šeimininkai slėnyje netoli Atmatos prieplaukos statė palapines, rengėsi stovyklavietes, bet pirmiausia girdė po ilgių kelionių nuvargusius savo augintinius. Jiems nuo šeštadienio ryto teko stoti į grožio ringus, varžytis dėl jų šeimininkams taip labai svarbių sertifikatinių pripažinimų.

Dvi parodas Rusnėje organizavo Šilutės miesto šunų mylėtojų draugija „Hobi“, vadovaujama Ernesto Petravičiaus.

Pirmąją dieną, šeštadienį, buvo varžomasi dėl šios draugijos įsteigtos taurės „Hobi 14“, o sekmadienį - dėl taurės „Rusnės vasara 14“ .

Teisėjauti į Rusnę buvo pakviesti patyrę veislinių šunų vertintojai: Jaroslava Ovesna iš Čekijos, Marija Verbitskaja , Viačeslavas Verbitskij, Galina Zhuk, Aleksandras Soroko ir Aleksandras Shishki iš Baltarusijos. Taip pat - lietuvė Milda Banevičiūtė.

Vyko veislynų reproduktorių ir porų, taip pat vedlių (keturiose amžiaus grupėse) konkursai. „Iš viso šeštadienį varžėsi 359 dalyviai, o sekmadienį – 337“, - lrytas.lt sakė renginio organizatoriai. Oras šeštadienį buvo puikus, slėnyje nestigo dalyvių, žiūrovų, taip pat – zooprekių prekeivių. Tik sekmadienį prasidėjo lietūs, ir nuotaika visiems buvo sugadinta.

Šeštadienį daugeliui širdį virpino vienos paauglės siekis surinkti kuo daugiau paramos beglobiams gyvūnams.

Iš Klaipėdos rajono Sendvario seniūnijos Glauderių kaimo atvykusi su savo globojamu aviganiu, ji net nesiartino prie išpuoselėtų šunų parodinių ringų. Tik prie savo palapinės klūpėjo arba tupėjo ir nuoširdžiai prašė aukų viešajai įstaigai „Būk mano draugas“. Įstaiga globoja ir gydo apleistus gyvūnus.

„Mums reikia antklodžių, pagalvių, pledų, vaikiškų šiltų rūbų, čiužinių, minkštų ir kitokių baldų, antkaklių, pavadėlių, grandinių, vaistų nuo parazitų, kačių kraiko, šukų, sauso maisto, konservų, kruopų, žuvies, mėsos, kaulų, skanėstų, elektrinių radiatorių, statybinių medžiagų, malkų, būdų šunims ir voljerų... Neišmeskite! Tai gali padėti likimo valiai pasmerktiems keturkojams”, - dėkodama už paramą, įteikė lapelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.