Į laiptinę atklydusi keturkojė pribloškė savo išvaizda

Gautas pranešimas, kad Baltupio g. (Vilnius) vakar į laiptinę atėjo siaubingos būklės katytė. Verkia be sustojimo, katastrofiškai sudžiuvusi, išsekusi, dehidratuota, visa perbalusi, lyg nė lašo kraujo nebūtų likę. Neėda, tik rėkia – matyt, jai baisiai skauda. Viena oda ir kaulai. Draugiška, eina pas žmogų ant rankų, šokinėja ant durų rankenų ir prašosi vidun. Niekas ne tik kad jos paimti nenori, bet ir išvaryti bando – ir geruoju, ir piktuoju. Tiesiog nedrįsta prie tokios „baisios“ prisiliesti, tai ir neišmeta. Nuotraukos šokiruojančios – įdubę skruostai, burna balta.

Bučkai reikia pagalbos.<br>Rainiukas.lt nuotr.
Bučkai reikia pagalbos.<br>Rainiukas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-03 18:44, atnaujinta 2018-01-22 09:40

Katytė spalio 29 diena buvo paimta ir nugabenta į veterinarijos gydyklos stacionarą. Duodam jai Bučkos vardą. Švelni, miela, labai bendraujanti. Šiuo metu rujoja, štai dėl ko tas klyksmas, štai dėl ko ji buvo išmesta iš namų (tuo net neabejojame)... Išbalusi, išsekusi, bet panašu, kad tai dėl ilgai trukusio badavimo. Suprantama, kad tokia naminė ir patikli išspirta į gatvę tikrai neišgyventų. Dabar akivaizdu, kad po šiukšlių konteinerius ji knistis nemoka, todėl ir sudžiuvo kaip dviratis. Jaunutė, gali būti 1-2 m. amžiaus, o gal ir mažiau. Palikta stebėjimui, nuparazitinta.

Po kelių dienų bus atlikti testai, kad ji galėtų keliauti į globą su kitomis katėmis. Bučka – labai stambi, įspūdinga katytė, normaliai šeriama būs įspūdingo dydžio ir grožio. Ilgos kojos, begalinė uodega, labiau panaši į patinėlį. Akys ryškiai žalios.

Katytei reikalingi laikini globėjai ir parama stacionarui, sterilizacijai, testams – kraujo tyrimams. Ačiū visiems už pagalbą ir paramą. VŠĮ RAINIUKAS, LT 56 7300 0101 3075 8928, 861558898, 868973782, info@rainiukas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.