Čipos jau nebėra, o skolos liko

Šios katytės jau nebėra. Neatlaikė širdelė. Per vėlu... nepaisant to, yra skola klinikoje, yra dešimtys kitų, dar gyvų ir besigydančių kačių ir katinų, kurie nori gyventi.

Čipos širdelė neatlaikė.<br>Rainiukas.lt nuotr.
Čipos širdelė neatlaikė.<br>Rainiukas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:57 PM

Katytės Čipos trumpa istorija:

Tiek žmonės, tiek gyvūnai serga. Tam tikros ligos yra nepagydomos, tačiau speciali dieta ar vaistai gali palaikyti ar pratęsti mūsų mylimų keturkojų gyvenimą.

Atvykome pas vieną moterėlę fotografuoti priglaustos katės su kačiukais. Moteris į namus įsileidžia pasišildyti ne vieną sterilizuotą beglobį, dešimtis jų lauke pašeria. Kol apžiūrinėjome mažylius, šalia šeimos gulėjo ir į mus liūdnai žvelgė susirietusi, sudžiuvusi, labai nelaiminga raina katytė, vardu Čipa. Paklausus, kas šiai nabagytei, moteris paaiškino, kad prieš kelias savaites ji pradėjo siaubingai lysti, o pilvas nenormaliai išsipūtė. Į gyvūnų gelbėjimo organizacijas bijojo kreiptis, nes žino, kiek visi apkrauti...

Palietus vargšą gyvūną, širdį suspaudė – sudžiuvusi, baisu net ant rankų paimti, nesulaužyti. Atidėjome visus fotografavimus ir suskubome su Čipa į gydyklą. Įtarėme nepagydomą ligą – peritonitą. (Tokiu atveju belieka tik eutanazija).

Nuvykę į gydyklą pradėjome ieškoti negalavimų priežasties. Be kraujo tyrimų, echoskopijos niekas nieko negalėjo pasakyti. Pilnas pilvas skysčių – ascitas. Atlikti kraujo tyrimai ir testai parodė, kad priežastis – širdutės nepakankamumas (kai širdelės raumuo silpnas, sunku pumpuoti kraują, tuomet jis kraujagyslėse „stoja“, tirštėja, o visas skystis sunkiasi per kraujagysles į tuščias ertmes – šiuo atveju, į pilvą). Visi kiti parametrai geri. Mylime visus ligoniukus - senus ir jaunus, mažus ir didelius. Būkime draugiški, užjauskime kenčiantį ir jei tik galime kažkam padovanoti saulėtų dienų, šypseną, laimingų akimirkų, negalvokime vien tik apie tai, kas „apsimoka“.

Būsime dėkingi, jei prisidėsite prie Čipos gydymo. VŠĮ RAINIUKAS, A/SLT 56 7300 0101 3075 8928, tel. 868973782, 861558898, info@rainiukas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.