Gerų žmonių staigmena - nuskriaustiems gyvūnams

Savaitgalis beglobiams gyvūnams Kaune ir Klaipėdoje buvo neįprastai šventinis. Kaune įsikūrusios prieglaudos „5 koja“ bei Klaipėdoje esančių globos tarnybų „Nuaras“ ir „Linksmosios pėdutės“ gyventojai sulaukė staigmenos – juos aplankė geri žmonės ir dalino įvairiausias bei reikalingiausias dovanas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vitalija Butkutė, Šarūnas Meškys

2014-12-08 12:44, atnaujinta 2018-01-19 17:04

Klaipėdoje vykusi labdaringa kalėdinė popietė, skirta beglobių gyvūnų namams paremti. Šis renginys pritraukė minias smalsuolių, kurie nedvejodami atvėrė savo pinigines be šeimininkų augantiems keturkojams. Renginį „Draugai draugams: keturkojų kalėdos“ suorganizavo Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijos 3–iojo kurso studentai kartu su dėstytoja Rosita Vaičiule, kuri jiems ir davė užduotį suorganizuoti šventę.

„Studentai turėjo paruošti konkretų darbą paskaitoms. Taip ir kilo idėja šiam renginiui. Kadangi artėja Kalėdos, visi bendrai priėmėm sprendimą, kad geriausia būtų padėti beglobiams gyvūnams “, – atviravo R. Vaičiulė.

Ji giria studentus, kad šie rimtai kibo į darbus ir po daugybės pykčių, ginčų ir diskusijų projektas pavyko.

„Studentai suprato, ką reiškia organizuoti renginį, jog tai nėra taip paprasta, kaip atrodo. Buvo daug iššukių, tačiau net neabejoju, jog mūsų pasiektas rezultatas yra geras. Žmonių susidomėjimas be galo didelis.“, – tikino dėstytoja.

Su Rosita Vaičiule sutinka ir Simona Šakinytė, „Linksmųjų pėdučių“ atstovė. Ji tikisi, jog šis renginys, subūręs be galo daug žmonių, padės dar plačiau paskleisti visuomenei žinią apie beglobių gyvūnų problemas ir organizacijas, kurios stengiasi globoti šiuos likimo nuskriaustus keturkojus.

„Tikimės, kad žmonės dar labiau pradės domėtis beglobių gyvūnų organizacijų veikla. Be abejo, mes norim ne tik materialinės paramos (pinigų, gyvūnams reikalingų produktų aukojimo), bet ir geros nuotaikos mums bei renginio svečiams. Žmonių tikrai daug, todėl renginį vertinu visu dešimčia balų“, – atviravo savanorė. Kita savanorė Gintarė Liutkuvienė, savanoriaujanti gyvūnų globos tarnybai „Nuaras“, taip pat džiaugėsi, jog renginys sulaukė didelio gyventojų dėmesio.

„Žmonių susidomėjimas labai didelis. Visi jie atėjo su gera nuotaika, nusiteikę padovanoti bei paaukoti. Visgi žmonių švietimas daug ką lemia, nes jie gali įsitikinti, jog globos įstaigose yra įvairiausių gyvūnų. Net neabejoju, jog ši akcija nebus paskutinė – bus ne dvi ir ne trys tokios popietės“, – tikino G. Liutkuvienė.

Renginio metu žmonės iš tiesų aukojo noriai. Žmonių gerumas buvo toks didelis, kad net neprasidėjus renginiui, aukojimo dėžutės pilnėjo akyse. Rosita Vaičiulė džiaugėsi, jog žmonės nėra abejingi ir buvo įsitikinusi, kad net ir tie, kurie buvo priešiškai nusiteikę, savyje pažadino pažadino tą kibirkštėlę gėrio.

„Galvoju, kad žmonės turi labai daug gėrio, tačiau kai kurie iš jų tiesiog to nežino. Šis renginys kai kuriems iš jų padės atrasti ir atskleisti save. Aplink tiek daug žmonių, kurie gali padėti. “, – neabejojo dėstytoja. Šventės metu buvo galima pasiimti vieną iš patinkančių „Nuaras“ gyvūnų globos namų augintinių, gauti šiltų gėrimų bei maisto, dalyvauti loterijoje ir mėgautis muzikiniu bei šokio pasirodymais.

Tuo tarpu Kaune esančią prieglaudą „5 koja“ aplankė Kalėdų senelis. Aplankęs keletą Kauno įmonių ir surinkęs dovanas, visas jas pristatė gyvūnų prieglaudai. Prie gražios akcijos prisidėjo ir dainininkas Mino.

Šios iniciatyvos autorius vilnietis Kęstas Zaikauskas sakė, kad sužinojęs, jog prieglaudoje „5 koja“ vyks Kalėdinis vakarėlis, nusprendė paruošti staigmeną. „Tai buvo nedidelė šventės dalis tiems, kurie deda savo pastangas ir aukoja laiką beglobių gyvūnų gerovei“, – teigė K. Zaikauskas, savo noru tapęs Kalėdų seneliu ir surinkęs dovanas beglobiams gyvūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.