Tragiškos būklės keturkojis: „Priglauskit, jei gaila!”

Trečiadienio vakarą tylioje laiptinėje buvo paliktas vos 1,5 mėn. sergantis kačiukas. Ant kartoninės dėžutės į kurią buvo patupdytas apipūliavęs sutvėrimas ir buvo parašyta „Priglauskit, jei gaila!” Akivaizdu, kad tam, kuris sugalvojo atsikratyti tokio „rūpesčio“, gaila buvo tik per nago juodymą, vien todėl, kad sugebėjo jo nepalikti lauke.

Šiuo metu Naisis gydomas veterinarijos klinikos stacionare, kur be gydymo kainuoja dar ir kiekviena jo diena praleista ten.<br>„Naminukų“ nuotr.
Šiuo metu Naisis gydomas veterinarijos klinikos stacionare, kur be gydymo kainuoja dar ir kiekviena jo diena praleista ten.<br>„Naminukų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 9, 2014, 5:30 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:20 PM

Gaila, ar ne, bet žmonės paprastai svetimų rūpesčių nemėgsta, o ypač jų vengia šventėms artėjant, nes tada ir savų rūpesčių per akis! Todėl mažas kačiukas ir liko paklusniai tupėti, ten kur patupdytas, net neieškodamas pagalbos, visiškai pasitikėdamas žmogaus, kuris jį išmetė, sprendimu. Pranešimo apie jį sulaukėme jau gerokai vakare. Ačiū Daivai, kuri nepaisant vakaro, šeimos ir žiemos iš kito miesto galo lėkė tam, kad spėtų mažylį pristatyti į veterinarinės klinikos stacionarą, ir kad jis naktį praleistų ne laiptinėje, kur nei vienos durys jam nebuvo atvertos, o saugioje veterinarų priežiūroje.

Tik nuvežtas jau buvo apžiūrėtas, „atitirpdytos“ sulipusios akys, paskirtas gydymas. Kačiukui, kurį praminėme Naisiu, nustatytas rinotracheitas (kačių gripas) ir kalicivirozė. Kol kas nieko, kas būtų neišgydoma, nepastebėta, todėl labai tikimės, kad nepavėlavome ir po kelių savaičių Naisis bus sveikas kaip ridikas.

Šiuo metu Naisis gydomas veterinarijos klinikos stacionare, kur be gydymo kainuoja dar ir kiekviena jo diena praleista ten. Globėją, kuris neturėtų kitų gyvūnų ir galėtų kačiuką gydyti namie, surasti labai sunku (kaip ir minėjome- ypač prieš šventes), todėl stacionaras kol kas yra vienintelė išeitis gelbėti Naisį. Šiam žingsniui ryžtis visada sunku, nes kiekvieno mėnesio pabaigoje su siaubu tenka laukti tūkstantinių sąskaitų iš veterinarijos klinikų, ir visada baisu pagalvoti, jog mūsų galimybės jas apmokėti priklauso tik nuo Jūsų pastabumo, rūpesčio ir palaikymo.

Žinom, kad tuoj šventės, visi taupo artimųjų dovanėlėms, bet norim paprašyti, tų, kas galit padovanoti dalelę savo gerumo ir mažam sergančiam kačiukui, kuris nepriklauso niekam, bet priklauso nuo mūsų visų. Jis beprotiškai nori gyventi, ir jei tai neįrodo šios nuotraukos, kviečiame apsilankyti „Tarandės vet. klinikos“ stacionare, kur galite susipažinti su Naisiu ir įsitikinti tuo gyvai. Pažadame, nesuabejosit.

Prisidėti prie Naisio gydymo galite paaukodami į „Naminukų“ sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant „Naisiuk, pasveik!”: VšĮ „Naminukai“, Kodas: 302712405, A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank).

Norėdami padovanoti pasveikusiam Naisiukui namus, arba pasiteirauti apie jo sveikatos būklę, skambinkite „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.