Klaikų skausmą iškentęs siamo mišrūnas ieško gero šeimininko

Vėlų lapkričio 22 vakarą, Šeškinėje, vargais negalais pavyko pagauti sunkiai traumuotą siamo mišrūniuką. Katinėlis jau kurį laiką valkatavo Šeškinės mikrorajone. Vietinės kačių maitintojos pastebėjo, kad buvęs judrus, stiprus ir draugiškas katinas sunegalavo - pradėjo gulinėti tiesiog ant šaltos žemės, po balkonu, nustojo valgyti, kažkas pastebėjo, kad sužalota katinėlio koja. (Mat, kiek bestatė dėžių - šiltadėžių, guoliukų, viskas negailestingai išspardoma, išmetama...).

Siamo mišrūnas ieško namų.<br>Rainiukas.lt nuotr.
Siamo mišrūnas ieško namų.<br>Rainiukas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2014, 2:08 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:07 AM

Į įvykio vietą teko važiuoti kelis kartus. Sužalotas gyvūnas pasidarė bailus, neprisileido mūsų. Sniegas, lietus, šaltis ir tamsa situaciją komplikavo, o laukti negalėjome ir nenorėjome, kai jis atsistojęs "parodė", kas jam negerai. Vaizdas buvo tragiškas, šiurpas ėjo per kūną! Dešinė galinė letena atrodė kaip koks maišas, pripildytas netaisyklingos formos smulkių figūrėlių. Sunkiai iškeldamas sutraiškytą leteną katinėlis negalėjo normaliai judėti, griuvo į balą, nerangiai lindo slėptis po automobiliais. Kaip gi jam norėjosi padėti! Važiavome kelis kartus ir pagauti Sumo pavyko tik su graibštu. Sučiuptas nesipriešino, o vežamas į gydyklą snūstelėjo.

Ačiū "Vaidos gydyklai" už leidimą pastatyti papildomą narvą stacionare. Toks ligoniukas laukti negali! Gydykloje gyvūnėlis atsipalaidavo, pasiglostėme, šilumoje vargšiukas atrodė laimingas ir ramus. Rentgeno rezultatai šokiravo: skeveldrinis lūžis, t.y. koja visiškai sutraiškyta, sveika tik pati galūnė. (Ir tokios būklės katinėlis kankinosi maždaug mėnesį!(Tai patvirtino traumatologai)). Kaip surinkti dėlionę iš suknežintų kaulų gabalėlių? Ar tai pavyks padaryti? Ar tiesiog koją reiktų amputuoti? Tarėmės su traumatologais, svarstėme, kokie šansai. Priimtas sprendimas operuoti, nepaisant, kad operacija be galo brangi. Jei yra šansų išgelbėti koją, verta bandyti, visada verta. Laukė labai sudėtinga operacija, gydytojams - tikras iššūkis.

Deja, 11-27 operacijos metu paaiškėjo, kad letenos išgelbėti nepavyks - lūžis siaubingas ir labai senas. Koja visiškai suknežinta, likęs raumenų, kaulų, raiščių susiklijavęs gumulas. Teko koją amputuoti. Vargšiukas Sumo turės tris sveikas kojas ir gyvens be skausmo. Dabar jis, liūdniausias visame pasaulyje, sėdi ankštame narvelyje, su didžiausiu visatoje gaubtu (čia ta plastikinė lempa, kad nesilaižytų žaizdos), negali pats pasiekti maisto dubenėly, atsigerti, tai turi asistentai, gydytojai jį maitinti. Temperatūros nėra, gauna krūvas vaistų, stiprius antibiotikus. Kojos labai daug nupjauta.

Apetitu nesiskundžia, jam labai trūksta dėmesio ir bendravimo, jaučiasi labai nuskriaustas. Gi nesupranta, kad padėjome. O dar vietos patogios sau neranda - per mažai vietos tam narve: nusistumia palutę. Bet jį klinikoje labai myli ir gydytojai, ir asistentai, ir administratoriai. Globos jis dar neturi. Narvinis režimas taip pat ne į naudą - reikia mokytis vaikščioti ant trijų kojų, apsiprasti su galūnės netektimi, o narve to nepadarysi... Nelaimingas iki kaulų smegenų. Labai reikia globos, kur jis galės lakstyti, išdykauti. Svarbu, kad žiūrėtų į jį mylinčios, paguodžiančios, padrąsinančios akys, glostytų ir prisiglaustų rūpestingos rankos. Mylime jį labai labai.

Sumo - nuostabus Siamo mišrūnas. Milžiniškas gerietis - mielas, švelnus, dar jaunas katinukas, jam iki 4 m. amžiaus. Stacionare mielai susipažino su kambariokais, nešnypštė ir nerodė jokių pykčių - iškėlęs uodegą straksėjo ant trijų ir sveikinosi. Mažytės apvalios tamsiai mėlynos akutės kaip mat sužibo, vos tik pradėjome glostyti ir raminti, kad dabar jis jau saugus ir nebegrįš atgal į gatvę.

Šiuo metu Sumo labai laukia, kada atsiras laikinas globėjas arba šeimininkas ir jį parsiveš namo.

Kviečiame visus gerus žmones prisidėti prie Sumo operacijos ir gydymo. Paremti mus galima pervedant pinigus i A/S LT 56 7300 0101 3075 8928 , VŠĮ RAINIUKAS. Taip pat galima ir per Paypal, adresu info@rainiukas.lt. Tel. pasiteirauti 861558898, 868973782, info@rainiukas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.