Katytę nuo bado išgelbėjo keturkojis draugas

Kartais keturkojai savo elgesiu rodo pavyzdį žmonėms, kaip vieno Antakalnio daugiabučio kieme gyvenantis inteligentiškas katinas Grafas.

Smilgutė ir Grafas ieško namų.
Smilgutė ir Grafas ieško namų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 3:06 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:14 PM

Jau kelerius metus jis liūdnai suka ratus po kiemą ar snaudžia prie “savosios” namo laiptinės, nepaisydamas nei šalčio, nei darganos. Bet prieš savaitę vienišius iš kažkur atsivedė poros mėnesių katytę Smilgą, greičiausiai atstumtą benamės motinos – prie gretimo namo valkatauja kaip du vandens lašai panašį į mažylę juosva margutė.

Grafas pasiūlė vargšiukei dalytis pastoge – prie laiptinės stūksančia savadarbe būda ir maistu, kuriuo jį šelpia namo gyventojai. Negana to, atiduodavo katytei skaniausius kąsnelius. Kai kartą Smilga prišoko prie dorojančio savo mėgstamiausią patiekalą – šviežią žuvį – globėjo, šis nedvejodamas jai užleido skanėstą. Tačiau glaustydamiesi ir pašildydami vienas kitą bičiuliai pagyveno tik kelias dienas. Smilgutę priglaudė laikini globėjai, kol ji suras naujus namus. Katytė to laukia nesulaukia, nes išpuikusi globėjų katė ją skriaudžia.

Grafas iš vienatvės ir liūdesio sublogo. Net neieško slėptuvės nuo lietaus ir vėjo – į būdą nelenda, šąla lauke.

Sumani, švelni Smilgutė ir dar jaunas (trejų metų, sterilizuotas), bet išmintingas Grafas galėtų kažkam tapti nuostabiais draugais. Gal norite su kažkuriuo drauge sutikti Šv.Kalėdas? Paskambinkite telefonu 868263089.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.