Žmogaus abejingumo auka – regėjimo netekusi keturkojė

Lariskos istorija prasideda šiandien, tuomet, kai praeity lieka visos nuoskaudos, išdavystė, patirtas skausmas ir prarasta viltis būti mylima ir laiminga. Lariskai penkeri. Katytė buvo priglausta moters, kuri negalėjo tinkamai ja pasirūpinti: nematė ar nesugebėjo pamatyti, gydyti košmariškų akių problemų, dantenų uždegimo ir kitų bėdų, kurių pasekmė – išsivystęs aklumas, sužalotas žandikaulis, depresija.

Nereikia gyvūno gailėti dėl jo aklumo, jei šis nė kiek netrukdo normaliai gyventi.
Nereikia gyvūno gailėti dėl jo aklumo, jei šis nė kiek netrukdo normaliai gyventi.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-02 14:35, atnaujinta 2018-01-07 16:55

Lariska buvo viena iš keliasdešimt susirgusios kačių globėjos gyvūnų, kuriai, kaip ir daugeliui, reikėjo skubios pagalbos. Kai ją pamatėme pirmą kartą, ji sėdėjo susikūprinus ant spintutės ir atrodė, jog kiekviena jos ląstelė liūdi ir kenčia fizinį bei emocinį skausmą. Siūlėm konservų – be reakcijos. Tik į glostymus ir švelnų kalbėjimąsi ji kažkiek reagavo.

Buvome tikri, kad katytei siaubingai kažką skauda. Pražiodėme – viduje – eilė sugedusių dantukų, o uždegimas perėjęs į žandikaulį. Ar Jums kada skaudėjo dantį? O kokius penkis vienu metu? Lariska parodyta gydytojams. Tuoj pat buvo suleisti vaistai nuo skausmo, antibiotikai, o kitai dienai paskirta operacija. Akytei jau nepadėsime. Viena galbūt kažkiek dar mato, kita – visiškai išnykusi.

Šiandien Lariskos dantukai sutvarkyti, katytei nebeskauda! Dabar ji mėgaujasi gyvenimu ir tiki stebuklais.

Niekada nepamiršime mūsų pirmojo susitikimo – tokio nelaimingo gyvūno nesame matę! Tačiau viskas praeity – Lariska visai kita katytė. Nesustodamai murkia, minko letenėlėm, griūna ant šono, verčia jau suapvalėjusį nuo gero gyvenimo pilvuką, prašosi bendravimo ir meilės. Lariska tikra draugė – visuomet šalia, visur nori dalyvauti. Žmogaus nuoširdus rūpestis ir draugystė – didžiausia dovana, už kurią Lariska kasdien dėkoja bučiniais ir murkimu. Žaidžia, išdykauja, puikiausiai sutaria su kitais gyvūnais (svarbu, kad jų nebūtų keliasdešimt).

Lariska nemato, bet tai visiškai netrukdo gyventi įprasto gyvenimo, net ir prisitaikyti prie naujos aplinkos. Pūkuota minkštuolė nepasiklys ieškodama dubenėlių su maistu, kraiko dėžės ar jūsų lovos. Jei tik dairotės švelniausio, minkščiausio, murkiančio angelėlio, Lariska kaip tik jums.

Nereikia gyvūno gailėti dėl jo aklumo, jei šis nė kiek netrukdo normaliai gyventi. Meilės ir dėmesio Lariskai reikia. Tikimės, kad tiek prisikentėjusi ji atkreips gero žmogaus dėmesį, kuris sutiks dalintis savo namais ir draugyste.

Nuo operacijos dienos Lariska gyvena laikinoje globoje pas rūpestingą savanorę. Deja, globą turėsime iki balandžio vidurio, todėl turime skubėti darytis šeimininkų ar kitų laikinų, saugių namų.

Prašome skambinti ir rašyti mums 865090159; 861558898; 868973782.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.