Į Rūtos Janutienės šeimą patekę šunys laukia naujų namų

Nėra nieko mielesnio, negu du pūkuoti amsintys kukuliai, nerūpestingai šmirinėjantys namuose, kuriuose jie gali jaustis saugūs, sotūs ir laimingi. Būtent tokių namų ieško žurnalistės Rūtos Janutienės dukra Ieva, kuri laikinai priglaudė iš gatvės atklydusius šunelius.

Daugiau nuotraukų (0)

Lrytas.lt

Dec 16, 2015, 6:34 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 4:38 AM

Šiuo metu Ieva globoja dvi dviejų mėnesių amžiaus, į vilkšunius panašias sesutes. Tai – Kira (šviesioji) ir Džiuga (tamsioji). Abi nepaprastai dailios, ilgakojės, vilkiško sudėjimo, augs pakankamai didelės. Labai guvios, reikalauja dėmesio, meilės ir žaidimų, tačiau yra klusnios, žino savo vardus, greitai mokosi komandų.

Turbūt reikėtų perspėti, kad tokio amžiaus šuniukams kalasi dantys, tad jie graužia bemaž viską, ką randa (nuotraukoje matosi mėlynas Džiugos liežuvis – įtariu paslapčia sunaikintą flomasterį), tad laidus, mylimas šlepetes ir kitus branginamus daiktus teks sukelti aukščiau nuo žemės, o vietoj jų pasiūlyti teniso kamuoliuką ar šaldytuve palaikytą morką (puikiai padeda nuraminti dantenų skausmą, be to jose yra šuneliams reikalingų vitaminų bei mikroelementų).

Su vaikais sutaria puikiai, leidžiasi niurkomos ir nešiojamos. Abi yra visiškai naminiai šunys, šeimos nariai, voljere ar „prie lenciūgo“ joms ne vieta, bus dovanojamos į šiltus ir mylinčius namus. Pirmus savo gyvenimo mėnesius praleido kartu su mama išmestos į gatvę, tad labai norėtųsi, kad tie jų išgyvenimai niekada nebepasikartotų.

Paklausta, kodėl pati neapsiima auginti šių dviejų stebuklų, Ieva tikino, kad šiuo metu tam labai nepalankios sąlygos.

„Mano tėvai jau yra priglaudę katę ir šunį, o pati išvažiuoju studijuoti svetur ir nors ir apsvarsčiau galimybę vežtis jas kartu, bet to neleidžia kambario nuomos taisyklės, o ir mano buvimas paskaitose ir jų laikymas nedidelėje erdvėje būtų didelė skriauda. Beje, per pastarąsias kelias dienas išmokome keturias naujas komandas bei pasiprašyti į lauką, kas, prisimenant mažylių amžių rodo, kad auga tikrai nepaprastai protingi šunys“, – sakė Ieva.

Dėl šunelių skambinkite Ievai, tel. nr. 862313043

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?