Siaubingas radinys miške – sušalti ir numirti paliktas šuo

Praėjusią savaitę miške rastas prie būdos pririštas šuo. Medkirčio rastas sulysęs šuo buvo be gyvybės ženklų. Mobiliuoju telefonu daryta nuotrauka buvo išplatinta interneto socialiniuose tinkluose, toks žiaurus ir beširdiškas elgesys su keturkoju sukėlė žmonių pasipiktinimą. Policija dėl šio įvykio ketina pradėti ikiteisminį tyrimą.

Sušalusį šunį rado medkirtys.<br>Facebook nuotr.
Sušalusį šunį rado medkirtys.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Morta Mikutytė (taurageszinios.lt)

Jan 23, 2016, 7:33 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 10:41 AM

Sušalusį šunį rado medkirtys

Kažkas nusprendę atsikratyti keturkojo šaltakraujiškai jį nuvežė į mišką su visa būda, užuot jį atidavę kitiems žmonėms. Jei jau taip, žmogiškiau, turbūt paleisti kur toliau nuo namų, bet ne palikti miške pririštą prie būdos, kur net maisto negalima pasigauti. Arba, jei šuo buvo ligotas ir neatliko kiemsargio pareigos, turbūt, galima nuvežti pas veterinarijos gydytoją ir, kad gyvūnas nesikankintų užmigdyti.

Vyro darytą nuotrauką paviešinusi Šakviečio kaimo gyventoja Reda Baublienė „Tauragės žinioms“ pasakojo esanti pasibaisėjusi tokiu žiauriu elgesiu, tačiau nieko padaryti jau nebegalėjusi.

„Kai vyras rado šuniuką, jis jau buvo sušalęs. Būda palikta tolokai nuo pagrindinio kelio, bet nuo miško keliuko matyti gerai, todėl vyras ir pastebėjo. Šuniukas buvo jau negyvas, tai tik nufotografavo, o aš pasidalinau nuotrauka Facebook‘e. Vėliau jis grįžo į mišką uždėti lentą ant landos – kad kūno alkani žvėrys neištampytų“, – kalbėjo moteris.

Atveža į kaimą ir palieka

R. Baublienė žurnalistei sakė, kad likimo valiai palikti šunys jos jau seniai nebestebina. Esą jų kaime nuolat bastosi pamestinukai, šeimininkų atvežti ir išmesti iš mašinų.

„Mes esame priglaudę šunį – vieną dieną jis tiesiog atėjo į kiemą ir viskas. Kitą tokį priklydėlį atidavėme tetai, dar vieną – draugai išsivežė. Buvo net dalmantino veislės šuo atklydęs, baili kalytė. Viena mokytoja ją priglaudė. Jei jau tokį grožį išmeta, tai jūs pagalvokit“, – pasakojo apie kaime išmetamus šunis moteris.

Šakviečio kaimo gyventoja pasakojo, kad po sausio mėnesį įsigaliojusio privalomojo gyvūnų ženklinimo klaidžiojančių šunų pagausėjimo nepastebėjo, bet to jau bijo. Anot jos, vietiniai su siaubu laukia, kuomet neturintys lėšų ženklinimui ims masiškai šunis vežti į miškus.

Paliktų šunų drastiškai daugėja

Lietuvos gyvūnų globėjų draugijos atstovas Tauragėje Sigitas Klymantas „Tauragės žinioms“ tvirtino su situacija jau susipažinęs, tačiau, kaip žinia, padėti niekuo negalįs – gyvūnas jau miręs.

„Ta ponia paskelbė apie įvykį ir viskas. Reikėjo pranešti kam nors – mes iš nuotraukos nežinome, kur tas šuo buvo paliktas. Kai išsiaiškinome situaciją, pakalbėjau su seniūnu. Seniūnas pranešė girininkui, kuris nuvyko į tą vietą. Būda buvo tikrai nuošaliai. Eigulys sakė, kad neseniai pro tą vietą važiavo, tačiau jokios būdos nepastebėjo. Nuotrauką paviešinusi moteris man sakė, kad jei šuo būtų vietinis, tai ji jį tikrai atpažintų. Galų gale, vietinis žmogus tikrai nevežtų šuns į artimiausią mišką“, – svarstė S. Klymantas.

Benamius šunis glaudžiantis ir prižiūrintis S. Klymantas žurnalistei pasakojo, kad sausio mėnesį globotinių drastiškai padaugėjo. Jis įsitikinęs, jog tai susiję su šalyje įvestu privalomuoju šunų ženklinimu ir registravimu.

„Po sausio pradžios situacija tokia, kad net baisu pasakoti. Nesu tiek šunų pas save turėjęs. Ir nesulaukiu nė vieno skambučio iš norinčių priglausti gyvūną. Paprastai pas mane būna apie 6 šunis, o dabar yra 12 ir dar nemažai laukiančių eilėje – su keliais šeimininkais pavyko susitarti, kad neišmestų šuns, palauktų, kol pas mus atsiras vietos“, – kalbėjo gyvūnų mylėtojas.

Pranešė apylinkės inspektoriui

Mažonų seniūnas Jonas Samoška apie liūdną Brisiaus galą Obelyno girininkijos miškuose sužinojo iš Sigito Klymanto. Tada buvo susisiekta su girininku bei būdą radusiu vyru ir pagaliau išsiaiškinta, kur yra radinys.

„Reiktų nustatyti šeimininką, kuris šunį atvežė šitaip numirti. Kalbėjau su policijos komisariato apylinkės inspektoriumi. Čia baisus dalykas. Juk šuo pats su būda neatėjo į mišką. Kelias nuošalus, toli nuo pagrindinio, tikrai maža tikimybė, kad kas nors būtų pastebėjęs ir priglaudęs taip nuošaliai išmestą gyvūną“, – užtikrino seniūnas J. Samoška.

Pradės tyrimą dėl žiauraus elgesio

„Tauragės žinių“ žurnalistės pakalbintas Obelyno girininkijos eigulys Vladas Girskis tvirtino, kad gyvūnas paliktas sušalti ir mirti iš bado toli nuo pagrindinio kelio. Nors pro būdą vedančiu keliu jis visai neseniai buvo pravažiavęs, tvirtino nieko nepastebėjęs.

„Būda palikta toli nuo pagrindinio kelio – gal 100 ar 200 metrų. Iš ten tikrai niekas nepastebėtų jokios būdos su šunimi. Kai parodė, kur paliktas šuo, matėsi, kad kūnas visiškai išsekęs. Tačiau jokių pėdsakų aplink nesimato, nežinau kaip reikės atsekti, kas jį ten paliko. Miško keliukas nuo palikto šuns buvo gal už 20 metrų. Teritorijos didžiulės, girininkijoje tik 3 darbuotojai. Visko pastebėti tikrai neįmanoma“, – kalbėjo eigulys.

Pasak miškus prižiūrinčio vyro, kai būna pašalę gyvenimas miške pagyvėja, nes galima įvažiuoti su mašina. Tačiau dabar ten esą nemažai automobilių vėžių ir neįmanoma suprasti kurios jų atvežė šuniuką į paskutinę kelionę.

Policijos pareigūnai „Tauragės žinių“ žurnalistei neatsakė, ką ketina daryti toliau šioje situacijoje ir kaip ieškos būdos savininko, tačiau sakė, kad ketina pradėti ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Išaiškėjus kaltininkui, šiam grėstų viešieji darbai arba net laisvės atėmimas iki 1-erių metų.

Daugiau skaitykite taurageszinios.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.