Prekybos centruose – nauja galimybė namų ieškantiems keturkojams

Lietuvoje vis didėjant beglobių gyvūnų skaičiui, gyvūnų globos organizacijų galvos skausmu tampa vietos prieglaudose stoka. Tai viena iš priežasčių, kodėl globos organizacijos imasi ieškoti partnerių, su kuriais būtų galima pagerinti esamą situaciją.

Šio projekto tikslas – kviesti gyvūnams neabejingus žmones atkreipti dėmesį į benamių gyvūnų problemą ir skatinti jų globą.<br>Organizatorių nuotr.
Šio projekto tikslas – kviesti gyvūnams neabejingus žmones atkreipti dėmesį į benamių gyvūnų problemą ir skatinti jų globą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2016, 4:26 PM, atnaujinta May 22, 2017, 4:12 AM

Prieš metus startavęs bendras gyvūnų globos organizacijų ir zooprekių parduotuvių KIKA gyvūnų globos projektas sulaukia vis daugiau dėmesio ir rodo puikius rezultatus.

Sumanius imtis šios gražios iniciatyvos, KIKA parduotuvėse buvo įrengti specialūs laikini būstai namų netekusiems gyvūnams, į kuriuos jie atkeliauja iš gyvūnų prieglaudų, o išvyksta į naujus saugius namus. Prie kilnaus projekto jau prisijungė: Vilniuje – „SOS gyvūnai“ ir „Beglobis“, Klaipėdoje – „Būk mano draugas“, Šiauliuose – „Šiaulių gyvūnų globos namai“, Panevėžyje – „Panevėžio gyvūnų globos draugija“ ir Kaune – „Lesė“ ir „Penkta koja“.

Šio projekto tikslas – kviesti gyvūnams neabejingus žmones atkreipti dėmesį į benamių gyvūnų problemą ir skatinti jų globą.

„Džiaugiamės, kad šio projekto dėka turime galimybę būti kad matomi. Manome, kad tai puikus projektas, atkreipiantis dėmesį į beglobius šunis ir kates. Tai puiki proga parodyti, kad ir prieglaudų gyvūnai nusipelno namų ir nėra blogesni nei pirkti, – sako „Penkta koja“ organizacijos atstovė Saulenė Taruskaitė Vanebo.

Gyvūnų globos organizacijos rūpinasi gyvūnų socializacija ir sveikata, o kartu su KIKA pasirūpina ir šių šunų bei kačių ženklinimu, skiepais. Taip užtikrinama, kad visi naujų šeimininkų laukiantys gyvūnai būtų jaukūs ir sveiki. Dažnai prieglaudose užmirštami senyvo amžiaus gyvūnai šio projekto dėka neretai suranda mylinčius šeimininkus.

„Esame įsitikinę, kad ne tik jauni šuniukai gali surasti gerus namus – tad stengiamės, kad į KIKA laikinus būstus atkeliaujantys gyvūnai būtų draugiški ir geri, tačiau nebe jaunikliai. Manome, kad taip galėsime sumažinti tikimybę padovanoti gyvūnus žmonėms, kurie nėra iki galo apsisprendę ir pasiruošę „įsišuninti“ ar „įsikatinti“ naują šeimos narį“, – pasakojo „Penkta koja“ atstovė.

Akivaizdu, kad projektas duoda naudą, nes laikinuose būstuose kačiukai bei šuniukai neužsibūna. Viso projekto metu, iš laikinų būstų į tikrus namus iškeliavo jau beveik 150 buvusių beglobių gyvūnų.

Laikini beglobių gyvūnų būstai įrengti Kaune (PLC „Mega“ ir PPC „Akropolis“), Vilniuje (PPC „Akropolis“ ir PLC „Panorama“), Šiauliuose (PPC „Akropolis“), Panevėžyje (PLC „RYO“) ir Klaipėdoje (PC „Banginis“) įsikūrusiose KIKA parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?