Pagalbos šauksmas: be jūsų šie mažyliai neišgyvens

Kiekvienas rajonas turi kiemų, krūmų ir kampelių, kuriuose buriasi apleistos gatvių katės. Šie du sergantys mažyliai buvo rasti N. Vilnioje, viename iš tokių krūmų, kurį savo namais laiko apie dešimt laukinukių.

Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Naminukai.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-08-16 16:43, atnaujinta 2017-05-15 19:04

Užmirštomis jų nepavadinsi, krūmuose bet kuriuo paros metu rasi bent keturių rūšių patiekalus skirtus joms. Tačiau čia, lyg niekas per daug ir nepergyvena dėl nuolat atsirandančio prieaugio, ar sąmoningai išmetamų papildomų mažylių: „O kam juos imat? Tegu gyvena... Ieškot namų? Kam? Kad vėliau vėl atsidurtų gatvėje? Vistiek paskui visi juos išmeta...“- mano juos šerianti moteris.

Bet jeigu taip manytume mes, visi bandymai išgelbėti nebetektų prasmės. Šie du mažyliai nebeturėjo šansų ten išgyventi. Juos „pagavom“ tiesiog miegančius. Ir pagauti jie neverkė, tiesą sakant net nesureagavo, panašu, kad jų savijauta pasiekė tą lygį kai viskas tampa visvien. Kačiukai apipūliavę, čiaudintys, neturintys apetito, pilni blusų, išsekę. Jiems maždaug apie 1 mėn., jei tik išsikapstys, sustiprės, išgyvens, bus tikri gražuoliai.

Tiesiog norim paprašyti nenusisukti... Dabar atėjo toks metas kai beveik kiekvienas kiemas turi bent po vieną benamių kačiukų šeimynėlę ir prieglaudos nepajėgios išgelbėti jų visų. Dalis jų ir suaugs gatvėse, dalis beprasmiškai žus. Kartais visoje toje masėje pradeda atrodyti, kad gelbėjam pavienes širdutes ir jog visuotine prasme tai- lašas jūroje, tačiau žiūrint į kiekvieno iš jų akis, supranti, kad kiekvienose slepiasi skirtingas beribis pasaulis ir troškimas gyventi.

Pavadinau juos „krūminukais“. Du kariai, maži sergantys kovotojai, kuriems reikia mūsų pagalbos, kad turėtų galingiausius „ginklus“ savo kovai už ateitį. Kačiukams reikalingas gydymas, ir būsime be galo dėkingi jeigu mus palaikysite.

Prisidėti prie „krūminukų“ gydymo galite paaukodami į „Naminukų“ sąsk., mokėjimo paskirtyje nurodant „krūminukai, pasveikit“: VšĮ „Naminukai“; Kodas: 302712405; A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank).

Norėdami pasidomėti mažylių sveikata arba padovanoti jiems namus (kai pasveiks), skambinkite „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.