Padėk Kalėdas sutikti ne už grotų: Apuokėlio istorija

Pradėjau mažytį visiškai naują projektą ir kad jį sėkmingai įgyvendinčiau, reikės visų jūsų pagalbos. Tai nebus kažkas labai sunkaus ir sudėtingo ir viskas vyks labai paprastai: aš fotografuosiu prieglaudų augintinius, o jūs padėsite (jei nesunku) paskleisti žinią apie juos.

Kačiukas Apuokėlis jau vaikšto ir laukia naujų namų.<br>M. Čepulio nuotr.
Kačiukas Apuokėlis jau vaikšto ir laukia naujų namų.<br>M. Čepulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Čepulis

Dec 16, 2016, 1:46 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:14 PM

Man tai keli fotoaparato mygtuko paspaudimai, jums – keli kompiuterio ar telefono mygtukų spustelėjimai ir galbūt kažkas susiras seniai lauktą, svajotą, pūkuotą draugą, o pūkuotasis turės ne pusės kvadratinio metro narvelį, o namus – savo namus, kur galės siausti, graužti, draskyti, plėšyti, laužyti, plaukuotis, vogti, žaisti, snausti, murkti, kniaukti, loti, trintis, seilėtis, purvinti, šildyti, džiuginti, linksminti, padėti, žadinti, laižyti ir bus mylimas. Juk viskas prasideda nuo mažų gerų darbų?

Pirma istorija apie Apuokėlį. Tai maždaug 3 mėnesių kačiukas (ne paukštis). Lapkričio gale jis dūko su savo broliais vienos gamyklos teritorijoje, kai jį pervažiavo mašina. Kačiukui labai pasisekė, nes ten dirbę vyrai iškart griebė vargšą kruviną mėsos gabalėlį ir pristatė į veterinarijos kliniką.

Ir vėl kačiukui smarkiai pasisekė, nes pateko pas gydytoją, kuri nenumojo ranka ir lengvai nepasidavė, o tiesiog vėl sulipdė, atrodo, jau pasmerktą padarėlį (jam buvo sulaužyti dubens ir pėdos kaulai, sutraiškyta uodega).

Dabar jis jau vaikšto! Tiesa, dar kreivas šleivas, be pusės uodegos (nes nebebuvo įmanoma sutvarkyti), nuskustu randuotu užpakaliu, iškastruotas (nes buvo sutraiškyta viena sėklidė), bet vaikšto ir žaidžia. Vos priėjus prie narvelio jis jau tiesia savo baltas letenėles ir kalbina, kibina. Dėl ko Apuokėlis? Pažiūrėkit kokio didumo jo akys!

Visiškai pasveikti Apuokėlis turėtų per dvi savaites. Dėl jo reikėtų kreiptis į Margaritą (ji tą gyvūną ir pastatė ant kojų), tel. nr. +37066228501

Gal jam dar kartą smarkiai pasiseks?

Daugiau didžiaakio nuotraukų rasite fotogalerijoje ir gamtos fotografo Mariaus Čepulio puslapyje Čepulio fotoklajonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?