Gyvūnų prieglauda Klaipėdoje neleido pasiimti keturkojų

Gyvūnų prieglauda „Būk mano draugas“ Klaipėdos prieigose per šventes nusprendė nedirbti, kad artėjant Šuns metams gyvūnai netaptų dovanomis, kurių paskui lengvai atsikratoma.

Trimis šunimis, kurių atsikratė šeimininkai, rūpinasi ir moksleivės savanorės.<br>G.Butkienės nuotr.
Trimis šunimis, kurių atsikratė šeimininkai, rūpinasi ir moksleivės savanorės.<br>G.Butkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2018-01-06 16:59

Vakar prieglauda sulaukė kaip niekada daug lankytojų – naujus namus ir šeimininkus surado daugiau kaip dešimt šuniukų.

Tačiau prieglaudos vadovei Galinai Kučinskienei nėra kada tuo džiaugtis: po švenčių reikėjo apgyvendinti keturiolika naujų beglobių šunų.

Šeši buvo rasti kažkieno palikti daugiabučio rūsyje, šeši atvežti ir paleisti prie prieglaudos tvoros, o dar du išsigandę blaškėsi po miestą: gali būti, kad jie turėjo šeimininkus, bet pabūgo fejerverkų, kitokio šventinio triukšmo ir pabėgo.

„Prieš šventes pas mus paprastai plūsta lankytojai, norintys pasiimti augintinių. Žinojome, kad artėjant Šuns metams tokių bus dar daugiau, todėl žmonių į savo teritoriją neįleidome, užkabinome užrašą „Nedirbame“. Gyvūnas negali būti dovana“, – sakė G.Kučinskienė.

Ji džiaugėsi, kad praėjusių metų pabaigoje pavyko surasti šeimininkus ketverius metus globotam šuniui, kuris neturi vienos kojos, ir kalytei, kurią buvę šeimininkai kankino tąsydami pririšę prie automobilio. Abu gyvūnai iškeliavo į Vokietiją. Dar 200 šunų laukia šeimininkų.

Kitame Vakarų Lietuvos gyvūnų priežiūros centre gyvena per 150 šunų. Trys nauji gyventojai atsirado per šventes – vienas šuo buvo išmestas per langą iš važiuojančio automobilio.

Pernai naujus namus surado maždaug 400 šunų ir kačių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.