Pagalbos šauksmas: skausmą kenčiantis šuo ilgai tverti nepajėgs

Viena didžiausių bedokumenčių prancūzų buldogų problema – stuburas. Stuburas ir baisiosios išvaržos.

 Viena didžiausių bedokumenčių prancūzų buldogų problema – stuburas. Stuburas ir baisiosios išvaržos.<br>DogSpotas nuotr.
 Viena didžiausių bedokumenčių prancūzų buldogų problema – stuburas. Stuburas ir baisiosios išvaržos.<br>DogSpotas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DogSpotas

Apr 20, 2018, 4:26 PM

Tikriausiai retas susimąsto, kiek gyvūnų su tokiomis problemomis yra užmigdoma per metus skirtingose Lietuvos klinikose. Į mus bent kartą per metus kreipiasi žmonės, kurie prašo ištiesti pagalbos leteną – padėti surinkti operacijai reikalingą pinigų sumą. O skaičiavimas paprastas – tokių operacijų kaina prasideda nuo 400 eurų. O kur dar diagnostika – dažniausiai magnetinio rezonanso tyrimas, apie 160 eurų. O kur dar medikamentai po operacijos. Šuns reabilitacija, vizitai į klinikas, mokymas vaikščioti iš naujo.

Tokios operacijos atliekamos ir mūsų esamiems arba buvusiems globotiniams. Šį kartą nepasisekė Džesikai. Džesika gal ilgą laiką prabuvo „DogSpoto“ globoje, o norėtoja Laima kantriai laukė. Laukė laukė ir išlaukė, Džesika apsigyveno naujuose namuose ir sėkmingai gyveno iki šiol. Pastebėjusi pirmuosius simptomus – lyg epilepsiją, lyg skausmo priepuolius, Laima iš karto susisiekė su mumis konsultacijai. Kadangi medikamentinis gydymas veikė silpnokai, Laima pati sumokėjo už Džesikos magnetinio rezonanso tyrimą. Verdiktas neginčijamas ir priverčiantis trumpam sulaikyti kvapą – stuburo išvarža, išvarža kaklo srityje...

Ką tai reiškia? Kai išvaža yra juosmens srityje, dažniausiai „atimamos“ galinės letenos. Operacija sudėtinga, operuojama per nugarą. Kai išvarža yra kaklo srityje, dažniausiai skausmas yra labai stiprus – šiuo atveju ir Džesikai skausmo priepuoliai buvo tokie stiprūs, kad priminė epilepsijos priepuolius. Jai surakindavo galūnes, o visą priepuolį lydėdavo širdį veriantis kauksmas, dažnai Džesika net apsišlapindavo iš skausmo. Taip pat išvarža kaklo srityje lemia daug papildomų rizikų – pati operacija sudėtingesnė, operuojama pro kaklą, mirtingumo procentas – didesnis, kartais net pavykus operacijai šuo gali tiesiog nebevaldyti visų keturių galūnių.

Ką daryti? Pasiduoti be kovos vos išgirdus diagnozę? Laima nė karto neištarė, gal migdom? Apskritai, kaip ir mums, jai tokia mintis nekilo. Reikia bandyti. Kažkaip, bet reik bandyti. Juk Džesika – ne „vėžininkė“, ne neišgydomas ar neoperuotinas variantas, kurių pas mus pasitaiko. Tik ta baisioji išvarža, baisioji gyvybės kaina...

Mes nusprendėme pabandyti. Ir, atrodo, Džesikai pavyko! Pirmoji džiaugsminga akimirka – kai Džesika nubudo po operacijos. Antroji – kai pamatėme, kaip ji kabinasi į gyvenimą visomis keturiomis letenomis! Och, gal net rimtos reabilitacijos neprireiks.

Kol kas Džesika stebima Jakovo klinikos stacionare. Neturėjome prabangos laukti, bandyti surinkti lėšas, o tada, priklausomai nuo surinktų lėšų, operuoti arba neoperuoti. Džesika kentė stiprų skausmą, o ir jos noras gyventi buvo labai labai stiprus. Ne mažiau stiprus, nei mūsų noras pamėginti, pabandyti, suteikti šansą. Kai ant gyvenimo svarstyklių – gyvybė arba pinigai, visada rinksimės gyvybę.

Klinikoje dabar turim mažiausiai 400 eurų skolą. Suma – didžiulė. Ypač šiuo metu, kai net paprastiems globotiniams nesurenkame nė pusės reikalingos sumos operacijai ir gydymui. Prašome faktiškai stebuklo. Padėkite mums padengti šią skolą. Nes vienas stebuklas jau įvyko. O kitas – priklausys tik nuo jūsų visų.

Tik kartu mes galime daugiau! VšĮ „Dogspotas“ Paramos gavėjo kodas: 303167452 Bankas: „Swedbank“ Banko sąsk.: LT68 7300 0101 3720 8824 Paskirtis: DŽESIKOS STEBUKLUI

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.