Nugaišti duobėje paliktus šuniukus išgelbėjo geraširdis iš Anykščių

Praėjusią savaitę Šuns dieną Anykščiuose buvo atsitiktinai išgelbėti likimo valiai palikti du maži šuneliai. Dabar jiems ieškoma naujų šeimininkų.

Anykštėno išgelbėti mėnesio amžiaus mišrūnai šiuo metu greitai stiprėja.
Anykštėno išgelbėti mėnesio amžiaus mišrūnai šiuo metu greitai stiprėja.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2018, 2:50 PM

Anykščių pakraštyje esančiame Janydžių rajone 64 metų anykštėnas Albinas Šatkauskas aptiko du sušalusius šlapius šuniukus.

Apie likimo valiai paliktus mažuosius keturkojus nelaimėlius vyrą perspėjo 6 metų Berno zenenhundų veislės šuo Džimis.

Vienu metu šuo ėmė keistai elgtis – šeimininką tempė į vieną pusę. Netoli takelio buvo matyti seniai iškasta ir žolėmis apaugusi beveik pusės metro gylio duobė.

Joje buvo primesta medžio šakų, o po jomis slėpėsi ir gailiai inkštė du maži šuneliai. Abu buvo prisiglaudę vienas prie kito. Tą naktį Anykščiuose lijo, tad gyvūnai buvo permirkę ir drebėjo nuo šalčio.

Nieko nelaukdamas anykštėnas prie medžio pririšo savo keturkojį ir puolė gelbėti šunelių. Paėmęs į glėbį vyras juos sušildė.

Iš pradžių A.Šatkauskas dar tikėjosi, kad šunelių motina nuklydo gilyn į mišką, bet apsukęs vieną kitą ratą nieko nerado.

Parsinešęs gyvūnėlius namo vyras juos pašėrė. Tai buvo maždaug mėnesio amžiaus mišrūnai.

Spėjama, kad likimo valiai gyvūnai buvo palikti specialiai. Iš gilios duobės šuneliai patys nebūtų išsiropštę. Jų ten būtų laukusi mirtis iš bado ir troškulio.

Anykščių savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė Lina Pagalienė tikisi, kad sustiprėjusius šunelius priglaus neabejingi žmonės.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.