Kėdainiuose galimai įvykdytas nusikaltimas. Reikalinga žmonių pagalba

Praėjusią savaitę Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ sulaukė moters skambučio, kad ką tik prie jos akių iš automobilio buvo išmestas šuo.

Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ ieško asmenų, galinčių suteikti bet kokios informacijos apie šalia Babėnų miško paliktą kalytę.<br>Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ nuotr.
Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ ieško asmenų, galinčių suteikti bet kokios informacijos apie šalia Babėnų miško paliktą kalytę.<br>Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2018, 4:49 PM

„Moteris pasakojo, kaip iš automobilio išlipo vyras, o paskui jį ir šuo, tačiau vyras atsisėdo atgal į automobilį ir greitai pasišalino, o keturkojis liko pamiškėje. Visa tai vyko prie Babėnų miško. Mašina, pasak moters, panaši į „Wolswagen Golf“, tamsi, gali būti tamsiai pilka. Labai gaila, kad moteris neužsirašė automobilio registracijos numerio, o gyvūnas nėra ženklintas. Todėl ieškome asmenų, kurie galėtų suteikti bet kokios naudingos informacijos.

Nors šansų surasti tikruosius keturkojo šeimininkus yra labai mažai, mes vis tiek bandome. Viliamės, jog atsiras kaimynai, o gal medžiotojai, kurie pažins šunelį ir galės suteikti naudingos informacijos.

Jei paaiškėtų, kas taip pasielgė su kalyte, kreipsimės į policiją dėl žiauraus elgesio su gyvūnu“, – sako Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ atstovė Kėdainiuose Greta Linkė.

Pasak savanorės, šuo yra nubrozdintu snukeliu ir sužeistomis kojomis, taip pat turi odos problemų, nes nuolat kasosi.

„Įtariame alergiją, tačiau bus atliekami tolimesni tyrimai, po kurių paaiškės išsamesnė jo sveikatos būklė. Žaizdelės ant letenėlių ir snukučio nėra gilios, tačiau jos gali byloti apie pjautynes, medžioklę ar bandymą iš kažkur pasprukti“, – svarsto G.Linkė.

Maždaug penkerių metų kalytė šiuo metu yra laikinoje „Pifo“ globoje.

Praėjus 14 dienų bus ieškomi nauji šeimininkai, o vėliau ir nauji namai, į kuriuos ji iškeliaus skiepyta, sterilizuota ir ženklinta.

Prisidėti prie šuns gydymo išlaidų ir išlaikymo galite čia: https://www.pifas.org/lt/pagalba-gyvunams/paramos-forma/ arba tiesioginiu pavedimu VšĮ Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“, sąskaitos Nr. LT797300010094736594, bankas „Swedbank“, mokėjimo pavedimo paskirtyje prašome nurodyti „Parama“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.