Prancūzai siūlo išsigelbėjimą nebepageidaujamoms auksinėms žuvelėms

Didžiausias Paryžiaus akvariumas priglaudžia auksines žuveles bei suteikia antrą gyvenimą visiems nebepageidaujamiems gyvūnėliams, kurie antraip būtų nuleisti į tualetą. 

Paryžiaus akvariumas leidžia miesto gyventojams palikti savo žuveles.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Paryžiaus akvariumas leidžia miesto gyventojams palikti savo žuveles.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2018, 4:50 PM

Paryžiaus akvariumas leidžia miesto gyventojams palikti savo žuveles, o šia paslauga besinaudojančių žmonių skaičius išauga vasaros atostogų metu. 

Vietoj mirties miesto kanalizacijos sistemoje, Prancūzijos sostinės akvariume auksinėms žuvelėms suteikiamas pilnas medicininis patikrinimas, antibiotikai bei gydymas nuo parazitų. 

Po karantino mėnesio, per kurį nedidelė dalis žuvelių miršta nuo traumos, patirtos dėl aplinkos pokyčių, auksinės žuvelės yra išleidžiamos į didžiulį baseiną, kur į jas gali pasižiūrėti žmonės. 

Nuo akvariumo įkūrimo prieš porą metų paslauga pasinaudoja apie 50 žmonių per mėnesį, o baseine yra apie 600 žuvelių, dauguma jų – klasikinių auksinės spalvos, bet ten taip pat galima pamatyti ir dryžuotų ar juodų žuvyčių. 

Užuot visą dieną atsitrenkinėjusios į mažo akvariumo stiklą, žuvelės Paryžiuje turi didžiulę erdvę plaukioti bei didelę kompaniją, todėl gyvūnėliai čia gali bendrauti ir plaukioti grupėmis. 

Kovos už gyvūnų teises organizacija PETA ilgus metus kovoja prieš auksinių žuvelių laikymą mažose erdvėse, ar jų davimą kaip prizus įvairiose mugėse. 

2004-aisiais Italijos Moncos miestas pateko į žiniasklaidos antraštes, kai jame buvo uždrausti maži akvariumai auksinėms žuvelėms, tuo tarpu Šveicarija turi įstatymus, draudžiančius nuleisti žuvis į tualetą. 

Moksliniai tyrimai rodo, kad kai kurios žuvelės, kuriomis nusikratoma tvenkiniuose ar upėse, kartais išgyvena ir suklesti, bet tai yra žalinga vietinėms ekosistemoms, nes žuvelės jose yra invazinės rūšys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?