Po šešių dienų – žinia apie Viešvilės miške šalusią dobermanę

Ar pamena istoriją apie miškuose dingusią dobermano veislės kalytę? Net šešias dienas klaidžiojusi, ji pagaliau buvo surasta. Belieka džiaugtis tuo, kad paklydėlė atkeliavo į Viešvilės valstybinio gamtinio rezervato teritoriją, kurioje – ne viena stebėjimo kamera. 

Miške šalęs šuo grąžintas šeimininkui.
Miške šalęs šuo grąžintas šeimininkui.
Viešvilės valstybinio rezervato kameros užfiksuotas kadras.
Viešvilės valstybinio rezervato kameros užfiksuotas kadras.
Miške šalęs šuo grąžintas šeimininkui.
Miške šalęs šuo grąžintas šeimininkui.
Daugiau nuotraukų (3)

Morta Mikutytė, morta@kurjeris.lt

Jan 29, 2019, 7:58 PM

Praėjusią savaitę „Facebook“ kaip virusas ėmė plisti dobermanės Armados nuotraukos. Savininkas skelbė, kad šuo dingo išėjus pasivaikščioti Eičių girininkijos mišku ir prašė visų pagalbos surandant augintinę.

Prašymą pasidalinti žinia gavo ir „Tauragės kurjerio“ redakcija, tą nedelsdami ir padarėme.

Šuns nuotraukos išplito, tačiau praėjus 6 dienoms nuo dingimo viltis surasti augintinę ėmė sekti. Kaip žinia, dobermanai yra trumpaplaukiai šunys. Šaltomis žiemos naktimis, be ėdesio net ir su šeimininko uždėta striuke išbūti sudėtinga.

Vis dėlto, jau nieko per daug nesitikint, sulaukėme žinutės iš Armados šeimininko – šuo atsirado. Keturkojė net kelis kartus sušmėžavo Viešvilės valstybinio gamtinio rezervato vaizdo stebėjimo kamerose.

„Tauragės kurjeryje“ apie dingusį šunį skelbimą matęs darbuotojas tuoj pat sumojo, kad čia ir bus paklydėlė.

– Pastebėjome kamerose atsitiktinai. Dar iš pradžių galvojome, kad tai medžiotojų šuo. Šunį pastebėjęs mano kolega Laimonas Šimkus informavo Sigitą Klymantą, – pasakojo Viešvilės valstybiniame rezervate dirbantis Sauliu Bartminas.

Pasak S.Bartmino, nors šuo buvo pastebėtas, jį rasti pavyko ne taip greitai. Vos pastebėta Armada pro kameras prabėgo dukart ir tada dingo kaip į vandenį. Vėliau pasirodė vėl ir tada ją rasti pavyko visai prie rezervato ribos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.