Nelegalūs skanėstai šunims - iš nykstančių banginių mėsos

Viena Japonijoje esanti bendrovė įsigudrino prekiauti skanėstais, pagamintais iš nykstančių banginių mėsos. Finvalų, arba kitaip pelekinių banginių medžioklė uždrausta visame pasaulyje, tačiau islandams, medžiojantiems šiuos milžiniškus žinduolius, tai nė motais. Nykstančių banginių mėsą jie eksportuoja į Japoniją, o ten gaminami užkandžiai pasiturinčių gyventojų šunims.

Iš nykstančių banginių pagamintų skanėstų pakuotės kaina svyruoja nuo 15 iki 100 litų.<br>123rf
Iš nykstančių banginių pagamintų skanėstų pakuotės kaina svyruoja nuo 15 iki 100 litų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:16 PM

Tokijuje įsteigta „Michinoku Farm“ kompanija savo internetinės prekybos svetainėje siūlo šuniui nupirkti iš nykstančių Šiaurės Amerikos finvalų mėsos pagamintų kramtalų. Skanėstų aprašymas iš tiesų gundantis – mažai riebalų, mažai kalorijų, daug baltymų turintis gardėsis. Gamintojai siūlo įsigyti ir kitų, ne ką mažiau egzotiškų užkandžių savo keturkojui, tokių, kaip, pavyzdžiui, iš kengūrų ar Mongolijos arklių pagamintų skanėstų.

Šunims nėra būtina nei banginių, nei kengūrų, nei arklių mėsa. „Egzotiški, tačiau uždrausti skanėstai, mano manymu skirti ypatingai turtingiems Japonijos gyventojams, turintiems keturkojus augintinius ir norintiems išsiskirti iš kitų“, - portalui express.co.uk sakė gamtosaugininkų grupės IKAN vadovas Nanamis Kurasawa.

Nuo 2006 metų, Islandijoje nelegaliai sumedžiota 280 nykstančių finvalų ir 496 mažieji ruožuočiai. 2,8 tūkst. tonų banginių mėsos eksportuota į Japoniją. IKAN vadovo manymu, tokio masto banginių medžioklė ir jų panaudojimas gyvūnų maistui pažeidžia gyvūnų teises.

Gyvūnų gerovės instituto vykdančiosios direktorės Susanos Millward teigimu, finvalų panaudojimas gyvūnų pašaro gamybai kelia pasibaisėjimą. Verslininkai, siūlydami egzotiškus užkandžius šunims, siekia išsilaikyti rinkoje bet kokia kaina, tačiau nepagalvoja apie nykstančius gyvūnus.

N. Kurasawa teigė sieksiantis suvienyti savo tautiečius ir paskatinti nebepirkti skanėstų, pagamintų iš nykstančių gyvūnų.

Skirtinguose internetinės prekybos portaluose džiovintos banginių mėsos skanėstų pakuotės kaina svyruoja nuo 15 iki 100 litų.

Komercinė banginių medžioklė uždrausta visame pasaulyje, tačiau Japonija ir Islandija ignoruoja šias taisykles.

Internete pasirodžius banginių mėsos skanėstams, gyvūnų apsaugos bendruomenės skatina žmones nepirkti produktų, pagamintų iš nykstančių gyvūnų ir sekti „Google“ bei „Amazon“ pavyzdžiu. Jie užblokavo iš banginių pagamintų produktų prekybą internete Japonijoje.

Parengė Šarūnas Meškys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.