Geriausi Rytų Europos šonaslydininkai renkasi į EEDC 3-iąjį etapą

Geriausi Rytų Europos šonaslydžio čempionato dalyviai jau treniruojasi greičiausioje serijos trasoje – Kačerginės „Nemuno žiede“. Pirmą varžybų dieną trasoje savo jėgas bando svečiai iš Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, taip pat namų trasoje padangas kaitina ir keletas Lietuvių.

Akimirkos iš šonaslydžio varžybų.<br>G. Matulaitis.
Akimirkos iš šonaslydžio varžybų.<br>G. Matulaitis.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Meškauskas

Jun 29, 2012, 8:20 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:35 PM

Svečias iš Ukrainos Dmitrij „SpecR“ Iljuk atvyko su Nissan S13. Septyniose šonaslydžio varžybose šiais metais jis jau lipo ant podiumo, iš jų 5 kartus iškovojęs pirmąją vietą. Šiuo metu jis lyderiauja ir bendroje Rytų Europos driftingo čempionto įskaitoje.

Latvis Gvido Elksnis atvyko su BMW 328 Turbo, kurio galia siekia apie 600 AG. Gvido senas vilkas šonaslydžio trasose išsiskiriantis precizišku vairavimu trasoje, agresyviu važiavimu poriniuose važiavimuose ir yra pelnęs nevieną titulą tarptautinėse varžybose.

Galingiausią automobilį šiame čempionate vairuoja latvis Vents Peičiaks. Jo BMW išvysto virš 650 AG ir 1250 Nm. Pradėjęs aktyviai dalyvauti šonaslydžio varžybose tik šiais metais jis yra vienas iš žiūrovų favoritų dėl įspūdingų važiavimų.

Lietuvių šiame etape nors ir nedaug, tačiau Darius Balys, Kastytis Alekna, Izidorius Paukštys ir šių metų pirmąjį Lietuvos šonaslydžio čempionato etapą laimėjęs Andrius Vasiliauskas yra pasiruošę rytoj kovoti dėl prizinių vietų įspūdingiausiame šių metų driftingo renginyje Lietuvoje.

Dalis dalyvių dar pakeliui

Nors treniruotės jau įpusėjo, bet dar keletas dalyvių iš Latvijos ir Rusijos pakeliui į Kauną. Treniruotės šiandien tęsis iki 19 valandos, o nuo 20 valandos dalyviai išsirikiuos Kaune, Rotušės aikštėje.

Šeštadienį diena prasidės treniruotėmis. Žiūrovai kvalifikaciją ir porinius važiavimus gales stebėti nuo 12 valandos.

Preliminarus šeštadienio varžybų grafikas:

13:00 - Varžybų atidarymas ir dalyvių paradas

13:20 - Kvalifikacijos pradžia

16:00 - Porinių važiavimų pradžia

18:30 - Apdovanojimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.