D. Čiutelė savo VAZ-2104 bandys pateikti netikėtumų varžovams „Omnitel 1000 km lenktynėse“

Šių metų „Omnitel 1000 km lenktynėms“ Dovilas Čiutelė pakeitė ne tik automobilio modelį - iš VAZ-2105 VFTS persėdo į „ketvirtuką“, bet ir tikina kartu meistrais paruošęs siurprizų varžovams.

Kauniečiai VAZ varikliui sumontavo turbiną, taigi nereikėtų nustebti išvydus plytos formos rusišką šeimyninį automobilį, lenkiantį specialiai lenktynėms sukurtus prototipus.<br>Organizatorius
Kauniečiai VAZ varikliui sumontavo turbiną, taigi nereikėtų nustebti išvydus plytos formos rusišką šeimyninį automobilį, lenkiantį specialiai lenktynėms sukurtus prototipus.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2012, 2:57 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:48 AM

Mat šiemet LADA 2104 greičiu turėtų nustebinti ne vieną varžovą ir žiūrovą. Ne veltui jis startuos eksperimentinių automobilių, prototipų klasėje X1. „Ladamotorsport Team Kaunas“ auksarankiai prieš šiųmetines „Omnitel 1000 km lenktynes“ žymiai patobulino automobilį, rusiškam varikliui sumontavo turbiną, taigi nereikėtų nustebti plytos foroms rusišką šeimyninį automobilį lenkiant specialiai lenktynėms sukurtus prototipus.

Komandos tikslas – ne pergalė, bet finišas

Visgi tokiai technikai suvaldyti reikia nemažai gebėjimų ir patirties, taigi kartu su Dovilu Čiutele ir Tomu Šutiniu pasikeisdami automobilį vairuos Remigijus Veikalas ir Donatas Stašaitis – taip pat patyrę galu varomų automobilių meistrai.

„Auto ABC-SGR“ komandą prizininkų podiumo link ves nemažą patirties automobilių sporte bagažą sukaupęs komandos vadovas Aleksandras Dainys, Dovilo Čiutelės šturmanas Lietuvos automobilių ralio čempionate.

Pirmosios komandos pagrindinis tikslas visgi nėra pergalė, o finišas. „Įdiegėm daug naujovių, taigi pirmasis tikslas: kad projektas atlaikytų varžybas, o kitiems metams jau galima užsibrėžti tikslus, tam tikras pozicijas.

Visgi šiemet jei ne finiše, bent greičiu norime prilygti greičiausiems automobiliams, lenktynių lyderiams.“ – Kalbėjo D. Čiutelė, pats besikrapštydamas prie automobilio variklio. Visgi Aleksandras Dainys neslėpė, jog bus dedamos visos pastangos, kad komanda užliptų ant nugalėtojų pakylos.

Antroji „Auto ABC – SGR“ komanda – BMW 318

Dar viena naujiena 13 kartą vyksiančioms „Omnitel 1000 km“ lenktynėms: antra „Auto ABC – SGR“ komanda, už kurios automobilio BMW 318, liaudyje dar vadinamo „chuliganke“, vairo sėdės tas pats Dovilas Čiutelė, Andrius Vekrikas, Silverijus Lapėnas ir komandai moteriško žavesio suteiksianti Živilė Pinskuvienė. Būtent į ją ir bus nukreiptas didžiausias vyrų dėmesys.

Būdama didelė automobilių ir greičio mėgėja Živilė pripažįsta, kad startas tikrose, rimtose lenktynėse – tai sena svajonė, kurią įgyvendinti padėjo vyras. Nors jos lenktynių patirtis apsiriboja mėgėjiškomis varžybomis, treniruotės ir trenerių, Lietuvos automobilių sporto meistrų Dovilo Čiutelės bei Modesto Jako įkaltos žinios davė savų rezultatų ir komandos sportininkė tikrai nepaves.

Tuo tarpu antrosios komandos tikslas – prizinė vieta A2000 klasėje, kurią stiprūs lenktynininkai turėtų nesunkiai iškovoti net ir su senu BMW. Taip pat šiuo automobiliu Tomas Šutinis ketins laimėti Mini žiedo bei istorinių automobilių lenktynių trofėjus.

Komandos varomoji jėga – Mantautas Šutinis

Jau ketvirtus metus iš eilės „Starterių Generatorių Remonto“ (SGR) dirbtuvės, „Omnitel 1000 km lenktynių“ metu, uždaromos visą dėmesį sutelkiant į sportinių automobilių ruošimą. Dirbtuvių vadovo – Mantauto Šutinio – vadovaujami meistrai pačias originaliausias bei neįprasčiausias idėjas paverčia realybe. Būtent todėl „plytos aerodinamiką“ turintys Žiguliai užnugaryje palieka daugumą modernių, šimtus tūkstančių kainuojančių automobilių.

„Kodėl Žigulys? Galima nupirkti kokį „Mitsubishi Lancer EVO“, paprastai susipirkti iš anksto paruoštas detales ir turėtum sportinį automobilį. Dovilas tuo tarpu, būtų vienas iš lyderių. Tačiau mes patys Žigulį išardome ir viską patys pagaminame. Prieš porą metų mūsų rankų darbo kūrinys 1000 km lenktynėse nuo velniškai brangaus gamyklinio Ferrari atsiliko vos 10 proc.“

Komandos arkliukas – technikos paprastumas. Kol praėjusiais metais profesionalūs Spyker komandos mechanikai trūkusį automobilio pavarų dėžės trosą keitė tris valandas, „Ladamotorsport Team Kaunas“ auksarankiai trigubai greičiau spėjo pakeisti ketvirtuko variklį ir pavarų dėžę.

Stipriais ginklais gerokai papildžiusi savo arsenalą „Auto ABC – SRG“ komanda šiais metais vėl sieks pasigriebti po taurę iš kiekvienų varžybų. Supersprinto ir 1000 m. mechanikų bėgimo – Taip pat.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.