„Formulės-1“ čempionate – pusiaukelė

Įpusėjo „Formulės-1“ varžybų sezonas. Šį savaitgalį Hokenheimo trasoje jau 10-asis etapas – Vokietijos „Grand Prix“. „Viasat Sport Baltic“ kanalas kaip visada tiesiogiai transliuos ne tik lenktynes, bet ir treniruotes bei kvalifikaciją.

Antrojoje pozicijoje esantis australas Markas Webberis iš „Red Bull“ nuo lyderio atsilieka tik 13 taškų.<br>AP
Antrojoje pozicijoje esantis australas Markas Webberis iš „Red Bull“ nuo lyderio atsilieka tik 13 taškų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2012, 4:46 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:26 AM

Liepos 20 d. 11 val. – pirmoji treniruotė, 15 val. – antroji, 21 d. 11.55 val. – trečioji treniruotė, 14.55 val. – kvalifikacija, 22 d. 14.50 val. – lenktynės.

Kuris pilotas taps šio sezono čempionu, nuspėti neįmanoma. Nė vienas lenktynininkas neįgijo apčiuopiamos persvaros prieš varžovus. Pirmąją vietą užima „Ferrari“ atstovas ispanas Fernando Alonso (129 taškai). Antrojoje pozicijoje esantis australas Markas Webberis iš „Red Bull“ nuo lyderio atsilieka tik 13 taškų. Beje, praėjusiame etape – Didžiosios Britanijos GP – tarp šių pilotų vyko itin įnirtinga kova. Australas ispaną aplenkė paskutiniuose ratuose ir tapo nugalėtoju. Trečiąją vietą bendroje įskaitoje užima praėjusių dviejų sezonų čempionas vokietis Sebastianas Vettelis iš „Red Bull“. Jo kraityje – 100 taškų. Komandų įskaitoje pirmauja „Red Bull“ – 216 taškų. Antra – „Ferrari“ komanda (156), trečia – „Lotus“ (144), ketvirta – „McLaren“ (142). Šios ekipos atstovai Vokietijoje žada užkurti pirtį varžovams. „McLaren“, kuri buksavo pastarosiose dvejose lenktynėse, gerokai atnaujino savo bolidą. „McLaren“ vadovas Martinas Whitmarshas pridūrė, jog visoms komandoms vis dar itin sudėtinga perprasti „Pirelli“ padangas: „Tai yra tikras iššūkis.“

Sublizgėti Hokenheime tikisi ir įsibėgėjanti „Ferrari“ ekipa. Triskart „Formulės-1“ čempionas austras Niki Lauda neseniai pareiškė, kad šio sezono favoritas yra F. Alonso. N. Lauda ispaną apibūdino kaip įvairiapusiškiausią pilotą.

Austro nuomone, greičiu „Red Bull“ pranoksta „Ferrari“ ekipą, bet F. Alonso technikos trūkumus gali kompensuoti savo išmone ir pastovumu.

Sinoptikai prognozuoja, kad penktadienį ir šeštadienį Hokenheime gali palyti, bet sekmadienį, lenktynių dieną, švies saulė.

„Formulės-1“ čempionato Vokietijos GP pirmoji treniruotė – jau liepos 20 d. 11.00 val. – tik per „Viasat Sport Baltic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.