Dvidešimtasis ralis „Aplink Lietuvą“ startuos Kaune

Per tris dienas įveikti daugiau nei 1000 km automobilininkus kies savaitgalį vyksiantis

Ralio dalyvių laukia asfalto ir žvyro keliais besitęsiantis 1060,8 km ilgio maršrutas<br>V.Ščiavinskas
Ralio dalyvių laukia asfalto ir žvyro keliais besitęsiantis 1060,8 km ilgio maršrutas<br>V.Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2012, 4:36 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:42 AM

Šį renginį kasmet remia Kauno miesto savivaldybė. Lenktynininkai startuos Kaune. Lietuvos automobilių klubo organizuojame ralyje Rotušės aikštėje iškilmingam startui šeštadienio rytą išsirikiuos apie 70 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Izraelio bei Baltarusijos.

„Džiaugiuosi, kad ralis aplink Lietuvą startuoja būtent iš Kauno širdies - Rotušės aikštės. Šis ralis turi garsias tradicijas. Jame dalyvauja ne tik sportininkai, bet ir ralio veteranai, žmonės su negalia. Manau, kad ateityje ralio aplink Lietuvą trasoje galėtų varžytis ir elektromobiliai“, - gerų akimirkų žiūrovams ir sėkmės sportininkams palinkėjo ralio organizacinio komiteto pirmininkas - Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas savivaldybėje pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

Spaudos konferencijoje pabrėžta, jog šiemetinio ralio dalyvių laukia asfalto ir žvyro keliais besitęsiantis 1060,8 km ilgio maršrutas su 21 papildomų rungčių ruožu, kurių bendras ilgis sieks beveik 173 km.

„Šiemet norėjome, kad laimėti ralį turėtų galimybę visi jo dalyviai, nepriklausomai nuo automobilių galingumo ir kitų techninių savybių. Rezultatus iš esmės lems ekipažo gebėjimai ir įgūdžiai tiksliai įveikti sportinių rungčių programą“, - teigė Lietuvos automobilių klubo prezidentas Aleksandras Remiševskis.

Sekmadienio pavakarę Vilniuje, iškilmingame ralio finiše sostinės S. Daukanto aikštėje, šalia Prezidentūros, greičiausieji lenktynininkai bus apdovanoti garbingiausiuoju šių varžybų trofėjumi - Lietuvos Respublikos Prezidentės D.Grybauskaitės taure.

Susisiekimo ministro taurė atiteks sporto meistrų veteranams ir sporto teisėjų veteranų įskaitos nugalėtojams, Krašto apsaugos ministrės taure bus apdovanotas greičiausias visureigių įskaitos ekipažas, o socialinės apsaugos ir darbo ministro taure - sportininkų su negalia grupės nugalėtojai. Dar daugiau taurių specialių prizų bus išdalyta ralio baigiamajame vakare, kuris bus surengtas„Litexpo“ rūmuose.

Nors pernai paminėtas garbingas automobilių lenktynių „Aplink Lietuvą“ pradžios 80-metis, šiemet vyksiantis ralis bus tik dvidešimtasis jų istorijoje. Tarpukariu buvo surengti vos trys raliai (1931, 1932 ir 1937 m.). Šis renginys vėl pradėtas organizuoti 1996 m. Jame kartu su sportininkais profesionalais bei mėgėjais startuoja ir žmonės su negalia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?