„Ferrari“ Indijoje sukėlė politinį skandalą

Ant savo bolidų užklijavusi Italijos karinio jūrų laivyno vėliavą, „Ferrari“ komanda Indijos „Grand Prix“ užkulisiuose sugebėjo įžiebti politinį skandalą.

„Ferrari“ komanda Indijos „Grand Prix“ užkulisiuose sugebėjo įžiebti politinį skandalą.<br>AP
„Ferrari“ komanda Indijos „Grand Prix“ užkulisiuose sugebėjo įžiebti politinį skandalą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

f-1.lt

Oct 27, 2012, 2:03 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:18 PM

Ekipa teigia taip pasielgusi iš patriotinių paskatų – norėdama pagerbti savo šalies instituciją bei padėti išspręsti šios konfliktą su Indija dėl dviejų jūrininkų, įtariamų dviejų indų žvejų mirties sukėlimu.

Toks „Ferrari“ žingsnis sulaukė didžiulės kritikos Indijoje, kur savo poziciją dėl to jau spėjo išsakyti ir vietos valdžios atstovai. Jie pažymėjo, kad sporto renginiai neturėtų būti naudojami nesportinių ar sporto dvasios neatspindinčių interesų atstovavimui.

„Ferrari“ komandos vadovas Stefano Domenicali penktadienį oficialioje spaudos konferencijoje buvo užspiestas klausimų ne apie vykstančią kovą dėl titulo, o apie sukeltą politinį skandalą. Italas gynėsi, kad vėliava ant bolidų neturi jokios politinės potekstės.

„Scuderia“ dėl tokių veiksmų gali užsitraukti ir Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) rūstybę – „Formulėje-1“ politinių interesų deklaravimas yra griežtai uždraustas. Paskutinį kartą šį reikalavimą pažeidę Turkijos GP lenktynių organizatoriai buvo nubausti 5 mln. JAV dolerių bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.