FIA investicija į Lietuvos kartingo ateitį - 53 tūkstančiai eurų

„Nors prieš pusantrų metų mūsų šalyje viešėjęs tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas tikino, kad jų organizacija pinigų nedalina, mums pavyko sutarti dėl jaunųjų lenktynininkų kartingo ir saugaus lenktyniavimo programos rėmimo“, - džiaugiasi LASF žiedinių lenktynių komiteto pirmininkas Darius Grinbergas.

Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Mar 19, 2013, 2:34 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:20 PM

Anot jo, tai pirmas tokio pobūdžio projektas ne tik Lietuvoje, bet Rytų Europos šalyse.

FIA šiais metais šiam projektui skyrė 53 tūkstančius eurų (per 180 tūkstančių litų), todėl dabar išmėginti savo jėgas galės visi norintys vaikai nuo 7 metų iki 12 metų amžiaus.

O Lietuvos kartingo akademija padengs visas išlaidas ir sudarys sąlygas 20 jauniausių talentų siekti aukščiausių tikslų automobilių sporte.

„Iki šiol nemažai daliai jaunųjų talentų kartingo sportas buvo nepasiekiamas dėl išlaidų, techninių ir teorinių žinių trūkumo ar prastų treniruočių sąlygų. Dabar talentingiems vaikams nereikės rūpintis nei technika, nei degalais, nei padangomis“, - kalba D. Grinbergas.

Lietuvos kartingo akademija pasirūpins ne tik vaikų švietimu. Jaunieji sportininkams bus aprūpinti specialiais lenktyniniais kombinezonais, treniruočių dienų metu galės naudotis poilsio paviljonu, kuriame ir nemokamai pietaus.

Neturintys savo kartingų, galės nemokamai treniruotis su akademijos technika, kurią aptarnaus kvalifikuoti mechanikai.

Lietuvos kartingo akademijos užsiėmimai vyks prieš kiekvieną Lietuvos kartingo čempionato etapą, kurių šiais metais bus šeši.

Lietuvos kartingo akademijoje dalyvaujantys vaikai bus suskirstyti į dvi grupes.

Pirmoji atranka vyks kovo 30 dieną Vilniuje, Plytinės kartodrome.

Joje bus kreipiamas dėmesys ne tik į vairavimo sugebėjimus. Ne mažiau svarbūs kriterijai – fizinis pasirengimas, komunikavimo įgūdžiai, sugebėjimas įsisavinti gautą informaciją.

Pasak LKF prezidento Ramūno Savicko, federacija atrinks penkis lenktynininkus, kurie jau dalyvauja Lietuvos čempionatuose ir yra pasiekę gerų rezultatų. Šie pilotai pateks į vadinamąją Elito grupę. Dar 15 vietų akademijoje yra skirtos visiems norintiems -Lietuvos kartingo klubų, būrelių atstovams, ar tiesiog svajojantiems apie lenktynes ir greitį. Beje, į šias vietas galės pretenduoti net ir niekuomet nelenktyniavę vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.