Lietuvos kartingo akademijoje - pirmieji dalyviai

Pirmą kartą mūsų šalies automobilių sporto istorijoje Tarptautinės automobilių sporto federacijos instituto (FIA Institute), Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) ir Lietuvos kartingo federacijos (LKF) rengiamoje jaunųjų lenktynininkų sportinio meistriškumo ir saugaus lenktyniavimo akademijoje – atrankos metas. Velykų savaitgalį Vilniuje, sporto klube „Forum Fitness“, įvykęs pirmasis dalyvių testas leidžia teigti, kad lenktynių sezono metu išvysime ypač aštrią kovą trasose, o ant nugalėtojų pakylos žibės ir naujos žvaigždės.

Velykų savaitgalį Vilniuje, sporto klube „Forum Fitness“ įvykęs pirmasis dalyvių testas leidžia teigti, kad lenktynių sezono metu išvysime ypač aštrią kovą trasose, o ant nugalėtojų pakylos žibės ir naujos žvaigždės.<br>Organizatorius
Velykų savaitgalį Vilniuje, sporto klube „Forum Fitness“ įvykęs pirmasis dalyvių testas leidžia teigti, kad lenktynių sezono metu išvysime ypač aštrią kovą trasose, o ant nugalėtojų pakylos žibės ir naujos žvaigždės.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-02 12:55, atnaujinta 2018-03-08 23:36

Pirmojoje atrankoje dalyviai pasidalijo savo pasiekimais ir ateities planais. Atrankos komisiją džiugino tai, kad akademijos mokslus krimsti yra nusiteikę ne tik Lietuvos kartingo čempionai ir įvairių lenktynių laimėtojai. Tarp dalyvių bus ir daugelio fortepijono konkursų nugalėtojas, puikūs plaukikai, lengvosios atletikos sportininkai, pasiryžę tapti ir geriausiais lenktynininkais.

Sportininkų fizinę formą įvertinęs „Forum Fitness“ treneris Karolis Šarkauskas pažymėjo, kad didžioji vaikų dalis tikrai labai sportiški, tačiau specifines, lenktynininkams būtinas raumenų grupes teks tobulinti. Per akademijos užsiėmimus vaikai lavins nugaros, kaklo raumenis, didins ištvermę.

Nors oro sąlygos nelepino, tačiau „Plytinės“ kartodrome vykusiuose važiavimuose su lenktyniniais kartingais, nė vienam dalyviui didelių sunkumų nekilo. Pasak akademijos trenerio Martyno Tankevičiaus, visi vaikai puikiai kontroliavo situaciją trasoje, gerai prisitaikė prie lenktyninės technikos. „Kelios papildomos treniruotės sausoje trasoje ir šie vaikai jau galės kaip lygūs su lygiais kovoti su Lietuvos kartingo čempionato senbuviais“,- sakė M.Tankevičius.

Po pirmojo testo didžioji dalis iš 20 akademijos vietų jau užpildyta. Artimiausiu metu bus vykdoma antroji atranka, kurioje galės dalyvauti 7-10 metų vaikai. Visa informacija ir dalyvio anketa skelbiama www.lasf.lt, www.kartingas.lt puslapiuose. Norintys dalyvauti atrankoje ir pasiryžę varžytis Lietuvos kartingo čempionate, kviečiami susisiekti su programos koordinatoriumi, LASF žiedinių lenktynių komiteto pirmininku Darium Grinbergu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.