R. Kupčikas „Volkswagen Castrol Cup“ lenktynėse liko trečias

Balandžio 13-osios vidurdienį Poznanėje (Lenkija) startavo žiedinių lenktynių „Volkswagen Castrol Cup“ serija, kurioje kartu su Austrijos, Švedijos, Meksikos, Čekijos, Vokietijos ir Slovakijos sportininkais varžosi ir Lietuvos garbę ginantis Robertas Kupčikas, prieš šešerius metus jau tapęs šių lenktynių nugalėtoju.

Pirmosiose R. Kupčikas startavo iš palankios trečiosios pozicijos, kurią jis išsikovojo šeštadienį vykusiose kvalifikacinėse varžybose. Lietuvis tokioje pat pozicijoje ir finišavo bei po lenktynių kopė ant nugalėtojų pakylos trečiojo laiptelio.<br>Organizatorių nuotr.
Pirmosiose R. Kupčikas startavo iš palankios trečiosios pozicijos, kurią jis išsikovojo šeštadienį vykusiose kvalifikacinėse varžybose. Lietuvis tokioje pat pozicijoje ir finišavo bei po lenktynių kopė ant nugalėtojų pakylos trečiojo laiptelio.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2013, 10:53 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:16 AM

Pagal nuostatus kiekvieną varžybų savaitgalį rengiamos dvi po 25 min. trunkančios laisvosios treniruotės, 30 min. – kvalifikacija ir dvejos lenktynės šeštadienį ir sekmadienį. Tačiau debiutinių serijos varžybų organizatatoriai lenkai kiek „patobulino“ nuostatus ir abejas lenktynes surengė šeštadienį. Pirmosiose R. Kupčikas startavo iš palankios trečiosios pozicijos, kurią jis išsikovojo šeštadienį vykusiose kvalifikacinėse varžybose. Lietuvis tokioje pat pozicijoje ir finišavo bei po lenktynių kopė ant nugalėtojų pakylos trečiojo laiptelio.

Tačiau tai nereiškia, kad lenktynės buvo grynai pozicinės. Jose nestigo įtampos, o keletui sportininkų – ir dramų. Iškart po starto Robertą aplenkė iš penktosios vietos varžybas pradėjęs lenkas Marcus Fluchas, tačiau jau kitame rate lietuvis atstatė status quo. Robertas aplenkė ir iš antrosios pozicijos startavusį švedą Rasmusą Martheną, tačiau bekovodamas su švedu praleido dar vieną Lenkijos sportininką Jakubą Litwiną.

Pirmąsias lenktynes užtikrintai laimėjo iš pirmosios pozicijos startavęs arenos šeimininkas Mateuszas Lisowskis, 14 Poznanės trasos ratų, (vieno rato ilgis - 4,083 km), arba 57,162 km. distanciją įveikęs per 24 min. 47,721 sek.

Antrąją vietą užėmęs J. Litwinas nugalėtojui pralaimėjo 11,279 sek., o trečiasis prizininkas R. Kupčikas nuo lenktynių laimėtojo atsiliko 15,868 sek. Įkandin Roberto ketvirtas finišo liniją kirtęs R. Marthenas – 16,244 sek.

Didelio dėmesio bei palaikymo susilaukė šioje lenktynių serijoje galingus „Volkswagen Golf“ kartu su vyrais tramdančios keturios dailiosios lyties atstovės. Greičiausia iš jų buvo lenkė Klaudia Podkalicka, finišavusi penkiolikta ir nugalėtojui pralaimėjusi 57 sek., o jos tautietės Aleksandros Furgal ir Bursiak užėmė 19 ir 20-ąją pozicijas.

Čekė Strahinja Ivosevič kartu su meksikiečiu Fernando Mendesu ir lenku Maciejumi Steinhofu pirmosiose lenktynėse nebuvo klasifikuoti. Dar viena šios serijos varžybų ypatybė ta, kad pirmosiose lenktynėse I-VIII vietas užėmę sportininkai antrosiose startuoja atvirkštine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.