Už „Formulės–1“ finišo – aistringi lenktynininkų gyvenimai

Po lenktynių Bahreine iki pirmosios „Formulės–1“ stotelės Senajame žemyne susidarė net trijų savaičių pertrauka. Kadangi šiemet bolidų bandymai sezono metu uždrausti, daugelis lenktynininkų, mechanikų ir komandų vadovų šias trumpas atostogas išnaudoja kaip tinkami.

„Ferrari“ lenktynininkas F. Alonso pastaruoju metu draugauja su modeliu iš Rusijos D. Kapustina.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Ferrari“ lenktynininkas F. Alonso pastaruoju metu draugauja su modeliu iš Rusijos D. Kapustina.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Juozas Mažeikis

May 6, 2013, 1:33 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:25 AM

Prigesus aistroms dėl „Red Bull“ lyderio, triskart pasaulio čempiono Sebastiano Vettelio nepaklusnumo komandos vadams, kai jis Malaizijos „Grand Prix“ lenktynėse prieš pat varžybų finišą prieš komandos vadovų valią aplenkė iki tol pirmavusį tos pačios ekipos sportininką Marką Webberį, visos kalbos persikėlė į varžybų kuluarus.

Ispanas myli ruses Kai „Ferrari“ lyderis, dukart pasaulio čempionas ispanas Fernando Alonso maudosi šlovės spinduliuose stovėdamas ant nugalėtojų pakylos aukščiausiojo laiptelio ar jau pirmajame posūkyje išlėkęs iš trasos skubriu žingsniu panarinęs galvą žengia komandos boksų link, minioje televizijos kamerų objektyvai greitai suranda simpatišką šviesiaplaukę, itin emocingai reaguojančią į lenktynininko nuotaikas.

Nors ji kartu su italų komanda ir netgi akivaizdžiai mėgaujasi jos dėmesiu bei privilegijomis, ekipos spalvomis žėrinčio kombinezono ji nevilki.

Tai kas gi toji paslaptinga simpatiška, už lenktynininką aukštesnė mergina, kurios Fernando nepamiršta bent jau apkabinti vos išlipęs iš bolido?

Jokių paslapčių nėra. Tai rusų modelis, Vladivostoke gimusi Daša Kapustina - naujoji F. Alonso draugė. Bene vienintelis klaustukas – kiek laiko Daša galės džiaugtis tokia padėtimi ir mėgautis su naujuoju draugu keliaudama po visą pasaulį? Juk ne paslaptis, kad „Formulės–1“ kuluaruose Fernando tituluojamas kaip didžiausias šį šou neišvengiamai lydinčių gražuolių ir pradedančiųjų žurnalisčių ekspertas, kurio kerinčioms juodoms akims ir ispaniškam temperamentui negali atsispirti jokia ilgakojė.

Ir dar vienas išskirtinis aspektas – neblėstanti ispano meilė rusėms. Dar neseniai Fernando bene dvejus metus draugavo su rusų kilmės, Rusijoje gimusia, bet Šveicarijoje gyvenančia Xenia Tchoumitcheva, 2006 m. karūnuota konkurso „Mis Šveicarija“ pirmąja vicemis bei „Mis foto“.

Dėl pavardės sąskambio populiarusis vokiečių „Bild“ jau buvusią ispano draugę praminė „Tschumi“. Skamba beveik kaip „Schumi“. Taip gimtinėje ir net jos spaudoje vadinamas septyniskart „Formulės–1“ pasaulio čempionas Michaelis Schumacheris.

Liepos 29 dieną 32-ajį gimtadienį švęsiantis F. Alonso svajonių jaunikio titulą jau buvo praradęs vėlų 2006 metų rudenį, iškovojęs antrąjį pasaulio čempiono titulą, kai skambant kone visos Ispanijos bažnyčių varpams prie altoriaus nuvedė popgrupės „El Sueno de Morfeo“ dainininkę Raquel de Rosario. Tačiau santuoka išbandymus atlaikė tik penkmetį.

Dar daugiau – pikti liežuviai plakė, kad Fernando ir Raquel meilės saitai ėmė trūkinėti nepraėjus nė trejiems metams po vestuvių. Pirmoji tokius gandus apie gresiančias skyrybas paskelbusi radijo stotis teismo buvo priversta juos paneigti ir kaip kompensaciją apšmeižtai porai sumokėti 73 tūkst. eurų kompensaciją.

Paskalos tapo realybe po dvejų metų, o šis faktas tik dar kartą patvirtina, jog „Formulėje–1“ niekas nėra toks patikimas, kaip gandai. „Laisvas aš, daugiau nedrįsiu tuoktis“

Kalbama, kad atostogų metu tokius posmus niūniuoja dar vienas pasaulio čempionas, „Lotus“ pilotas Kimi Raikkonenas, po aštuonerių su trupučiu santuokos metų išsiskyręs su savo žmona Jenni Dalhman, anksčiau pelniusia „Miss Scandinavia“ titulą.

Šį faktą, remdamasis lenktynininko asmeniniu asistentu „Lotus“ komandoje Ridu Kuvaja, pirmasis patvirtino Suomijos laikraštis „7 Paivaa“, pranešęs, kad dar gerokai prieš oficialų santuokos nutraukimą Jenni išsikraustė iš 30 milijonų eurų vertės poros namo, kurie jį kaip šeimos lizdą lipdė Šveicarijoje.

Suomijos žiniasklaida tvirtina, kad tai gali būti vienos brangiausių šiais metais ne tik šioje šalyje skyrybų, nes bendras buvusios šeimos turtas neapsiriboja vien šiuo namu.

Skirtingi Jenni ir Kimi keliai – irgi ne pirmus metus kuluaruose aptarinėjama tema. Po eilinių Kimi nuotykių naktiniuose baruose su pripučiamais pingvinais ar pernelyg žemai nuleistomis kelnėmis ir kitose pasilinksminimo vietose, kurias jis mėgsta, (anksčiau mėgo dar labiau), ne kartą buvo kalbama apie trūkusią žmonos kantrybę.

Įsiamžino „Playboy“ viršelyje

Kol kai kas skiriasi, kai kas ieško naujų draugių ar draugų, „Formulės–1“ komercinių teisių savininko Bernie Ecclestone‘o vidurinioji dukra Tamara, keletą metų dirbusi „Formulės 1“ komentatore bei žurnaliste, savo jaunystės grožį nutarė įamžinti gegužės mėnesio „Playboy“ žurnale. Ne tik įamžino, bet ir dar kartą pademonstravo, jog deimantai yra geriausi mergaičių draugai. Nuotraukoje žurnalo viršelyje ji guli ant iš brangakmenių išdėlioto puikiai atpažįstamo „Playboy“ zuikučio veido. Tamaros krūtinė nubarstyta smulkiais deimantais, o intymiausią vietą slepia didžiulis briliantas. Šiai foto sesijai žurnalas paskyrė net aštuonis puslapius.

„Labai didžiuojuosi gražia fotosesija. Kaip moteris, aš tikiu, kad turi priimti ir džiaugtis savo kūnu bei jaustis graži tiek išore, tiek vidumi. „Playboy“ - kultinis žurnalas, beveik šešis dešimtmečius savo puslapiuose pristatantis gražiausias pasaulio moteris. Esu labai pagerbta tapusi gegužės mėnesio viršelio mergina“, - kalbėdama apie savo atviras nuotraukas sakė 28-erių T. Ecclestone.

Baigusi karjerą „Formulėje 1“ Tamara filmavosi realybės šou „Milijardieriaus dukra“, reklamavo drabužius ir net bandė pateikti rinkai savo šampūną „Formula Uno“, tačiau visagalis tėtušis net mylimiausiai dukrai uždraudė veltui naudotis prekės ženklu.

Obuolys nuo obels...

Belieka atsakyti, kieno kurstomi liepsnoja šie anaiptol ne lenktyniniai aistrų laužai?

Jei tikėtume patarle, bylojančia, jog obuolys nuo obels netoli tenurieda, žvilgsnis pirmiausia nukryptų į „Formulę–1“ valdančios „Formula One Management“ prezidentą B. Ecclestonę‘ą.

Šių metų spalio pabaigoje 83-ąjį gimtadienį švęsiantis B. Ecclestone‘as trumpas atostogas išnaudoja galvodamas kaip tinkamiau pažymėti pirmąsias vestuvių metines. Mat vos prieš metus jis laimingai vedė trečiąjį kartą. Faktas savaime mažai ką stebinantis, nes yra ir daugiau kartų savo likimus bandžiusių sieti žmonių, tačiau 46 metų skirtumą tarp jaunikio ir jaunosios galima drąsiai laikyti unikaliu.

Tuomet 81 metų milijardierius ir už jį ne tik žymiai jaunesnė, bet ir aukštesnė 35-erių brazilė Fabiana Flosi, anksčiau kuravusi Brazilijos „Grand Prix“ etapo lenktynių projektus, jungtuvių Ecclestone‘ų šeimos viloje Šveicarijos kalnų slidinėjimo kurorte nesistengė pernelyg afišuoti.

Ne todėl, kad F 1 valdovą būtų kamavęs kažkoks gėdos jausmas, o veikiau dėl to, kad pasklidus šiai žiniai santykiai tarp tėvo ir dukros Tamaros pasidarė įtempti. Mat tuo metu Tamara skyrėsi su draugu Omaru Khyami, su kuriuo dar neseniai svajojo atšokti vestuves toje pačioje viloje, tačiau įvykių posūkyje ją aplenkė tėvas.

Todėl vestuvių puotoje nedalyvavo nei Tamara, nei jauniausioji jaunikio dukra dizainerė Petra, kartu su savo motina, buvusia B. Ecclestone‘o žmona Slavica, tuo metu laiką leidusios Los Andžele.

„Formulės–1“ pasaulio nestebino ir tai, kad jos valdovo vienatvė po skandalingų skyrybų su antrąja žmona manekene S. Radič, kuriai jis sumokėjo beveik 4,5 milijardo litų skyrybų kompensaciją, ilgai neužtruko. Tačiau kaip paaiškinti tą faktą, kad vos išsiskyręs su viena kitą renkasi panašią kaip du vandens lašai.

Tiesa, Slavica už Bernie buvo jaunesnė vos... 28 metais, tačiau net 29 centimetrais aukštesnė už vyrą. Jos ūgis siekė 188 cm, o visagalio F 1 boso – tik 159 cm. O kur dar tas pražūtingas Slavicos troškimas visuomet avėti aukštakulnius, todėl vakarėliuose ši pora, kurios galva būdavo paskendęs mylimosios pažastyje, dar labiau traukdavo visų dėmesį. Keista, tačiau pirmosios B. Ecclestone žmonos, su kuria jis susilaukė ir pirmosios dukros, neprisimena niekas. Galbūt todėl, kad ji visuomet norėjo ir likdavo garsiojo vyro šešėlyje, o šešėliai „Formulėje–“ tiesiog netoleruojami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.