Smalininkų kartodromas laukia azartiško sezono

Šiuolaikiškiausias Lietuvoje Smalininkų (Jurbarko raj.) kartodromas pagaliau sulaukė tikro pavasario. Nors žiemą šios mažosios technikos, teikiančios daug teigiamų emocijų, entuziastai irgi neturėjo laiko nuobodžiauti, tačiau varžytis šiltuoju metų laiku – kur kas smagiau. O priežasčių ir galimybių išmėginti save, galbūt atrasti tikro lenktynininko gyslelę ir talentą – šį sezoną bus dar daugiau.

Šiuolaikiškiausiame Lietuvoje Smalininkų kartodrome vaikai ne tik lenktyniauja, bet ir pramogauja.<br>Archyvas
Šiuolaikiškiausiame Lietuvoje Smalininkų kartodrome vaikai ne tik lenktyniauja, bet ir pramogauja.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 12:15 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:27 AM

Didžiausias pramoginių kartų parkas Lietuvoje

Tie, kas įsivaizduoja, jog kartingas – vaikų sportas, turbūt nė karto nebuvo šios sporto šakos varžybose. Ir turbūt nė karto nesėdėjo prie karto vairo. Būtent nuo kartingo savo karjerą pradėjo daug ryškiausių automobilių sporto žvaigždžių. Kad ir daugkartinis F1 čempionas Michaelis Schumacheris – jo biografijoje pirmosios pergalės siejamos būtent su kartingu, o po paskutinio pasitraukimo iš F-1, jis vėl grįžo į kartingo trasas.

Tikrai negalvokite, kad prie šios mažos technikos vairo turi sėdėti tik vaikai ar paaugliai. Geriau patys atvykite į Smalininkus ir išbandykite savo galimybes. Sporto klubo “RKV” kartodrome nuo šio pavasario vairuotojų laukia net 25 naujutėliai “Energy Spark” pramoginiai kartai su puikių dinaminių savybių “Honda” varikliais. Tiek daug naujutėlės technikos nėra nė viename kitame kartodrome Lietuvoje. Varžybos gimtadienio proga, lenktynės tarp kolektyvo narių ar tiesiog bendraminčių susibūrimas, siekiant išsiaiškinti, kuris vairuoja geriausiai. Patikėkite – emocijų, adrenalino ir ilgam išliekančių įspūdžių tikrai nepristigs.

Svajonių atostogos – su lenktynių dvasia

Tėveliams jau pats laikas pagalvoti apie tai, kur artėjančią vasarą praleis jūsų atžala. Kai kas pasakys, kad vasara ant asfalto – ne pats geriausias pasirinkimas. Nebent tai Smalininkų kartodromo lenktynių trasa. 8 dienų stovykla skiriama ne tik kartingo aistruoliams.

Aišku, tie, kas jau pažįstamas su šia technika, stovykloje nuo pat pirmos dienos jausis drąsiau, tačiau 4 stovyklos pamainos (birželio 16-23 d., liepos 7–14 d., liepos 14–21 d. ir liepos 28 d. – rugpjūčio 4 d.) laukia ir tų, kurie nenustygsta vietoje ir nori išbandyti dar neatrastą emocijų pliūpsnį.

Jauniesiems lenktynininkams, stovyklaujantiems nedidelėmis grupėmis (10–15 vaikų), leidžiama važinėti tiek, kiek jie turi jėgų. Profesionalūs instruktoriai valdyti kartus išmoko ir niekuomet jais nevažinėjusius. Stovyklautojai būna užimti nuo ryto iki vakaro: be kartingo treniruočių, jų laukia įdomios ekskursijos ir daugybė kitų smagių pramogų.

Paskutinę stovyklos dieną – sekmadienį – vainikuoja vaikų kartingo varžybos. Jų metu už savo atžalas aistringai sergantys tėveliai taip pat sulauks staigmenų.

Kartingas – brangi sporto šaka, joje naudojama brangi technika, be to, turiningos ekskursijos, geras maistas, treniruotės ir kitos pramogos kainuoja nemažai, tačiau ne viską galima suskaičiuoti pinigais. Svarbu, kiek emocijų ir kokios neįkainojamos patirties patirs jūsų atžalos! Smalininkų kartodromo stovykla – vienintelė tokia Baltijos šalyse!

Į šią stovyklą atvyksta vaikai iš įvairių pasaulio kraštų (šiemet laukiama svečių net iš Kinijos, Norvegijos, Liuksemburgo, Margaritos salos, Danijos), o stovyklos organizatoriai visuomet randa galimybių priimti ir dalį vaikų namų auklėtinių. Šakių ar Viešvilės vaikų globos namų auklėtiniai Smalininkų kartodromą jau žino ir čia reguliariai lankosi – jiems atsiranda vietos ir vasaros stovyklose.

Svarbiausios varžybos – Smalininkuose

Šiuolaikiškiausias Lietuvos kartodromas ir šį sezoną sukvies pajėgiausius Lietuvos ir kaimyninių valstybių lenktynininkus. Čia galima pamatyti besitreniruojantį ir dalyvaujantį varžybose Europos kartingo čempioną Simą Juodviršį, kuris gina “Energy Racing” komandos garbę ir atstovauja Lietuvą varžybose visame pasaulyje.

Birželio 1-2 dienomis Smalininkuose vyks Baltijos kartingo taurės 2 ir 3 etapo lenktynės. Tokiose varžybose dalyvauja per 100 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lenkijos.

Ne ką mažesnis dalyvių būrys į Smalininkus susirinks liepos 27 dieną – čia vyks Lietuvos kartingo čempionato 3-asis etapas. Kadangi nacionalinės Lietuvos pirmenybės – atviros, tai užsieniečių jose visuomet būna.

Dar vienas, 4-asis, Lietuvos čempionato etapas Smalininkuose vyks pačioje vasaros pabaigoje - rugpjūčio 11 dieną.

Profesionaliai parengtą ir itin įdomios konfigūracijos trasą ir kartodromo infrastruktūrą pelnytai vertina ne tik mūsų šalies, bet ir kaimyninių valstybių sportininkai. Ramybės kartodrome nebūna – čia nuo ankstyvo pavasario ir vėlyvo rudens treniruojasi daugelis komandų.

Gausu šioje trasoje ir mėgėjams rengiamų turnyrų. Pavyzdžiui, jau antrus metus iš eilės Smalininkuose rengiamas didžiulis, kone visą sezoną besitęsiantis mėgėjų kartingo čempionatas: nuo kovo iki lapkričio pabaigos vyksta net 12 turnyro etapų, o čempionato kordu taps įspūdingas finalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.