Baltijos šalių kartingų pirmenybėse lietuviai liko trečioje vietoje

Smalininkų kartodrome netoli Jurbarko vyko antrasis ir trečiasis Baltijos šalių kartingo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 4, 2013, 10:03 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:52 PM

Šiais metais Klaipėdos kraštas švenčia prisijungimo prie Lietuvos 90-metį. Ta proga Smalininkuose surengta didelė šventė, kurios puošmena tapo ir Baltijos šalių kartingo lenktynės. Jose dalyvavo kone septynios dešimtys sportininkų iš Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos ir Estijos.

Gaila, tačiau lietuviai šįkart nebuvo patys greičiausi. Komandinėje šalių įskaitoje Lietuva liko trečia, po Latvijos ir Estijos. Tačiau atskirose klasėse netrūko lyderių, o kai kurių klasių podiumas buvo okupuotas tik mūsų šalies sportininkų.

Kartingo gerbėjai vėl galėjo grožėtis dviejų mūsų šalies lyderių dvikova - buvęs „Formulės 2“ lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas ir praėjusių metų Europos kartingo čempionas Simas Juodviršis buvo visa galva pranašesni už savo priešininkus ir pirmąją dieną pelnytai užėmė pirmas dvi vietas „Rotax Max DD2“ klasės finale.

Deja, antrąją varžybų dieną pakartoti tokio pasiekimo nepasisekė - S. Juodviršio kartas sugedo, o K. Vasiliauskas buvo nubaustas už neteisėtą lenkimą ir liko tik šeštas.

Galingiausioje KZ2 klasėje lietuviams taip pat niekas neprilygo. Šeštadienį lenktynes lengvai laimėjo Paulius Paškevičius. Jis buvo apdovanotas ir specialia Jurbarko rajono mero taure už tai, kad buvo absoliučiai greičiausias sportininkas Smalininkuose ir už tai, kad pagerino šios trasos vieno rato įveikimo laiką.

Rekordas, iki šiol priklausęs Simui Juodviršiui, krito pirmosios lenktynių dienos finale, o kitą varžybų dieną buvo dar kartą pagerintas. Deja, tai nepadėjo P. Paškevičiui pakartoti išvakarėse iškovotos pergalės: vos prasidėjus finalui jam teko sustoti dėl karto gedimo, tad antrosios dienos finale jis liko tik trečias.

„Rotax Max DD2 Masters“ klasėje nepralenkiamas buvo dar vienas Lietuvos sportininkas - Saulius Pocevičius. Jis laimėjo sekmadienio finalą, nors šeštadienį buvo tik trečias.

Ne tokiose galingose klasėse, kur lenktyniauja jauniausi sportininkai, lietuviai neprilygo Latvijos ir Estijos sportininkams. Silpniausioje „Mini 60“ klasėje po pergalę pasidalijo lietuviai Silvesteris Aleksejevas ir Kasparas Vaškelis. Ąžuolas Eidukas „Micro“ klasėje abiejų etapų finaluose liko antras.

Šeštadienio finale startavęs iš trečios vietos Ą. Eidukas aplenkė savo priešininką iš Estijos Karl Sei. Jaunasis estas, kelis ratus važiavęs paskui lietuvį ir nesugebėjęs susigrąžinti savo pozicijos, iš nevilties net pravirko.

Kitas Baltijos šalių kartingo čempionato etapas vyks paskutinį birželio savaitgalį Latvijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.