Mėgėjų kartingo čempionato sezonas artėja prie pabaigos

Smalininkų kartodrome vykstančiame mėgėjų kartingo čempionate įtampa pasiekė apogėjų. Po dešimties etapų kovos dėl čempiono vardo varžosi trys dalyviai. Likę jau prarado viltis pakovoti dėl galimybės vadintis greičiausiu. Per likusius tris etapus išaiškės, kas iš trijų: Nojus Jodka, praėjusių metų čempionas Darius Maciulevičius ar Valdemaras Kairaitis taps nugalėtoju. Valdemaras ir Nojus moksleiviai, tad prasidėję mokslo metai jiems taps papildomu iššūkiu – lenktynes reikės derinti su mokslais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:18 PM

Iš viso čempionate bent viename etape dalyvavo per šimtą mėgėjų, o rekordiniame etape vienu metu varžėsi net 50 dalyvių, tad šį čempionatą drąsiai galima vadinti masiškiausiu šalyje.

Dešimtajame etape varžėsi 33 dalyviai, suskirstyti į dvi grupes. Savo grupės pusfinalį laimėjęs Darius Maciulevičius buvo kupinas vilčių laimėti superfinalą ir visiškai priartėti prie savo pagrindinio konkurento Nojaus Jodkos, kuris šiuo metu pirmauja čempionate. Mat Nojus savo pusfinalyje buvo vos trečias ir superfinale startavo tik iš trečios eilės. Už Nojų greitesni buvo po keleto praleistų etapų į kovą sugrįžęs Gytis Gerdžiūnas ir Valdemaras Kairaitis.

Superfinalas Dariui susiklostė puikiai – jis laimėjo etapą, tačiau Nojus, aplenkęs savo priešininkus nuo jo finale atsiliko vos sekundę ir liko antras. Tad kova dėl čempiono titulo likus trims etapas tik paaštrėjo – dabar du lyderius skiria vos pora taškų ir nuspėti nugalėtojo neįmanoma. Kiti trys mėgėjų turnyro etapai vyks rugsėjo 15, 29, o lemiamas – spalio 20 dieną.

Be to, Smalininkų kartodrome netrukus, rugsėjo 22 dieną, bus rengiamos komandinės trijų valandų ištvermės lenktynės. Tai pirmas kartas, kai lenktynės vyks taip ilgai. Trijų valandų ištvermės lenktynėse gali dalyvauti penkių asmenų komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.