S.Vetteliui karūnos dar teks palaukti, L.Hamiltonas Japonijos lenktynių nebaigė

„Formulės 1” sezono lyderiui Sebastianui Vetteliui karūnos dar teks palaukti. Nors „Red Bull“ pilotas laimėjo Japonijos „Grand Prix“, jam iš anksto tapti sezono čempionu nepavyko. Iki ketvirtojo iš eilės triumfo „Formulėje 1” S.Vetteliui pritrūko varžovo nesėkmės – reikėjo, kad Fernando Alonso užimtų žemesnę nei aštuntąją vietą, tačiau „Ferrari“ atstovas buvo ketvirtas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2013, 11:59 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:33 AM

Antrasis buvo S.Vettelio komandos draugas Markas Webberis. Pastarasis iki pat lenktynių pabaigos dėl šios pozicijos kovojo su Romainu Grosjeanu.

Trečioji vieta atiteko R.Grosjeanui. Pastarasis lenktynių pradžioje pasinaudojo kilusia sumaištimi ir išsiveržęs į priekį kurį laiką buvo lyderiu. Tačiau „Lotus“ pilotui atsilaikyti prieš įsibėgėjusį S.Vettelį nepavyko.

Komentarai.

S.Vettelis: „Pradėjau labai prastai, susitrenkiau priekinį sparną. Tačiau po šio momento aš ir komanda išlikome kantrūs. Sugebėjau įveikti R.Grosjeaną. Taip pat pasirinkdamas padangų keitimo strategiją pranokau M.Webberį. Nebuvo lengva sustoti dukart, tačiau pabaigoje viskas išėjo į naudą.

Lenktynės buvo fantastiškos. Čia laimėjau keturiskart, todėl dabar laukiu kitų metų. Čempionate turime didelį pranašumą, tačiau neatsipalaiduojame.“

M.Webberis: „Tai neįtikėtinos lenktynės. Šįkart jos tikrai buvo geros. Žinoma, man būtų patikę ant podiumo palypėti aukščiau, tačiau taip nutiko, kad buvo pasirinktos kitokios strategijos. Esu pakankamai laimingas dėl antrosios vietos, tačiau visada nori daugiau. Šiandieną išspaudžiau viską, ką galėjau. Nutarėme sustoti triskart, tačiau tai nesutrukdė pasiekti antrosios vietos.

R.Grosjeanas: „Kokia pradžia! Lenktynės tikrai buvo geros. „Red Bull“ mus pagavo, tačiau buvome vieninteliai, kurie metė jiems iššūkį. Visada malonu užlipti ant podiumo.“

„Formulės 1” Japonijos „Grand Prix“ rezultatai: (vieta, lenktynininkas, šalis, komanda, laikas/atsilikimas nuo lyderio).

1. Sebastian Vettel (Vokietija) „RedBull“1:26:49.301   2. Mark Webber (Australija) „RedBull „+00:07.129

3. Romain Grosjean (Prancūzija) „Lotus“00:09.910

4. Fernando Alonso (Ispanija) „Ferrari“ 00:45.605

5. Kimi Raikkonen (Suomija) „Lotus“00:47.325

6. Nico Huelkenberg (Vokietija) „Sauber“00:51.615

7. Esteban Gutierrez (Meksika) „Sauber“01:11.630

8. Nico Rosberg (Vokietija) „Mercedes“ 01:12.023

9. Jenson Button (Didžioji Britanija) „McLaren“ 01:20.821

10. Felipe Massa (Brazilija) „Ferrari“ 01:29.263

11. Paul Di Resta (Didžioji Britanija) „Force India“ 01:38.572

12. Jean-Eric Vergne (Prancūzija) „Toro Rosso“ 1 ratas

13. Daniel Ricciardo (Australija) „Toro Rosso“ 1 ratas

14. Adrian Sutil (Vokietija) „Force India“ 1 ratas

15. Sergio Perez (Meksika) „McLaren“ 1 ratas

16. Pastor Maldonado (Venesuela) „Williams“ 1 ratas

17. Valtteri Bottas (Suomija) „Williams“ 1 ratas

18. Charles Pic (Prancūzija) „Caterham“1 ratas

19. Max Chilton (Didžioji Britanija) „Marussia“ 1 ratas

„Formulės 1” lenktynininkų sezono taškai

1. Sebastian Vettel 297

2. Fernando Alonso 207

3. Kimi Raikkonen 177

4. Lewis Hamilton 161

5. Mark Webber 148

6. Nico Rosberg 126

7. Felipe Massa 90

8. Romain Grosjean 87

9. Jenson Button 60

10. Nico Huelkenberg 39

11. Paul Di Resta 36

12. Adrian Sutil 26

13. Sergio Perez 23

14. Daniel Ricciardo 18

15. Jean-Eric Vergne 13

16. Esteban Gutierrez 6

17. Pastor Maldonado 1

18. Valtteri Bottas 0

19. Jules Bianchi 0

20. Charles Pic 0

21. Giedo van der Garde 0

22. Max Chilton Marussia 0

„Formulės 1” konstruktorių įskaita

1. „RedBull“ 445

2. „Ferrari“ 297

3. „Mercedes“ 287

4. „Lotus“ 264

5. „McLaren“ 83

6. „Force India“ 62

7. „Sauber“ 45

8. „Toro Rosso“ 31

9. „Williams“ 1

10. „Marussia“ 0

11. „Caterham“ 0

***

Skaičius. S.Vetteliui tai buvo ketvirtojo pergalėje Suzukos trasoje per penkerius metus.

Pasitraukimas. S.Vettelį aplenkti pradžioje mėginęs Lewisas Hamiltonas lenktynes stebėjo iš šono. Trečiąją vietą kvalifikacijoje laimėjęs „Mercedes“ lenktynininkas per agresyvų lenkimą kliudė S.Vettelio priekinį sparną ir prasidūrė padangą. Po keleto ratų buvo pranešta, kad L.Hamiltonas traukiasi iš lenktynių.

Padangos. Danielis Ricciardo ir Charlesas Pic šiose lenktynėse nusprendė išsiskirti iš kitų – abu lenktynininkai pasirinko kietas padangas. Kiti pilotai rinkosi vidutinio kietumo padangas.

Kvalifikacija. Iš „pole“ pozicijos lenktynes pradėjo „Red Bull“ atstovas Markas Webberis. Jam pavyko kvalifikacijoje pasirodyti geriau už S.Vettelį. F.Alonso buvo aštuntas.

Lenktynių starto rikiuotė (dešimtukas). M.Webberis, S.Vettelis, L.Hamiltonas, R.Grosjeanas, F.Massa, N.Rosbergas, N.Huelkenbergas, F.Alonso, K.Raikkonenas.

Lenktynės.

Lenktynių startas pateikė tikrą intrigą. L.Hamiltonas iškart ėmė atakuoti S.Vettelį, tačiau jo bandymas baigėsi nesėkme. Jis kliudė S.Vettelio priekinį sparną. Lenktynininkui buvo pradurta padanga - jis greitai atsidūrė 20 vietoje. Bolido pažeidimu skundės ir S.Vettelis.

Mėgindami aplenkti savo varžovus labiausiai nukentėjo  G van der Garde ir J.Bianchi. „Caterham“ ir „Marussia“ lenktynininkai išlėkė iš trasos ir netrukus buvo priversti pasitraukti.

Susidariusia sumaištimi pasinaudojo R.Grosjeanas. „Lotus“ ekipos lenktynininkas šovė į priekį ir tapo Japonijos „Grand Prix“ lyderiu. Po keturių ratų penketukas buvo toks: R.Grosjeanas, M.Webberis, S.Vettelis, N.Rosbergas, F.Massa.

Penktajame rate S.Vetteliui komanda pranešė, jog jam derėtų susitvarkyti padangas, jeigu nori išsaugoti savo ratus. Pastarasis šiame rate išsukinėdamas iš posūkio vienu ratu užvažiavo ant smėlio.

Aštuntajame rate užfiksuotas didžiausias Japonijos „Grand Prix“ netikėtumas – L.Hamiltonas pasitraukė – bolidas buvo sugadintas.

Penkioliktajame rate S.Vettelis užsuko į techninio aptarnavimo zoną. Baudą už nesaugų išvažiavimą iš techninio aptarnavimo zonos gavo N.Rosbergas – jam dar teko „pabūti“ „boksuose“.

Šešioliktojo rato lyderių rikiuotė: R.Grosjeanas, M.Webberis, S.Vettelis, D.Ricciardo, N.Rosbergas. F.Alonso – aštuntas.

20-ajame rate F.Alonso pagaliau sugebėjo aplenkti savo komandos draugą F.Massa.

25-ajame rate M.Webberiui pavyko sumažinti praktiškai visą atstumą iki R.Grosjeano, tačiau aplenkti prancūzo „Red Bull“ pilotui niekaip nepavyko. Netrukus M.Webberis pasuko į techninio aptarnavimo zoną. Antroji pozicija atiteko S.Vetteliui. 29-ajame rate N.Grosjeanas užsuko į „boksus“.

31-ojo rato rikiuotė: S.Vettelis, M.Webberis, R.Grosjeanas. F.Alonso - ketvirtas.

37-ajame rate S.Vettelis pasuko į techninio aptarnavimo zoną. Sugrįžus jam dėl pirmosios pozicijos teko kovoti su R.Grosjeanu, tačiau „Red Bull“ pilotui tai labai nesutrukdė. Jis greitai susitvarkė su savo varžovu.

42-ojo rato rikiuotė: S.Vettelis, R.Grosjeanas, M.Webberis, N.Hulkenbergas, F.Alonso.

Baigiantis lenktynėms S.Vettelis ir toliau pirmavo. Jo komandos draugui M.Webberiui pavyko aplenkti R.Grosjeaną.

***

Netektis. Japonijos „Grand Prix“ lenktynėse buvo pagerbta buvusi testuotoja Maria de Villota. Traumą kraupioje avarijoje patyrusi ir dešinąją akį praradusi lenktynininkė buvo rasta negyva viešbutyje. 33 metų M.de Villota mirtis – natūrali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.