M.Webberis tikisi sugadinti S.Vettelio vakarėlį Indijoje

Tik keletas lenktynininkų sekmadienio Indijos „Grand Prix“ lenktynėse bus tokie motyvuoti įveikti čempiono titulą ginantį Sebastianą Vettelį, kaip jo komandos draugas Markas Webberis. Pastarasis jau po 2013 metų sezono atsisveikins su „Formule 1“ ir „Red Bull“ ekipa, kurioje praleido septynerius metus. Pastarieji keleri metai buvo nelengvi – tarp M.Webberio ir S.Vettelio nuolat būdavo įtampa.

M.Webberis kitą sezoną baigs karjerą „Formulėje 1”.<br>AP archyvo nuotr.
M.Webberis kitą sezoną baigs karjerą „Formulėje 1”.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-10-24 17:56, atnaujinta 2018-02-20 21:05

S.Vetteliui iki triumfo „Formulės 1” sezone laimėti Indijoje nereikia – jam pakanka užimti bent penktąją vietą, tačiau M.Webberis neatsisakytų progos sugadinti vakarėlio.

S.Vettelis laimėjo pastaruosius du Indijos „Grand Prix“, kuriuos pradėdavo iš pagrindinės pozicijos ir pirmaudavo kiekvieną ratą. M.Webberis suvokia, kaip sunku bus įveikti S.Vettelį – juk vokietis jau šį savaitgalį ketina laimėti ketvirtąjį iš eilės sezoną.

„Tai turi būti tobulas savaitgalis, - sakė M.Webberis. - „Pole“ pozicija, tobulos lenktynės. Viskas turi būti tobula, jeigu noriu jį aplenkti. Tad toks ir bus planas.“

Nors 37 metų australo ir 26-erių vokiečio santykiai niekada nebuvo itin geri, jie žemiausią tašką pasiekė šių metų Malaizijos „Grand Prix“ lenktynėse. Tuomet S.Vettelis ignoravo komandos nurodymus užleisti vietą M.Webberiui ir neleido šiam laimėti.

Po lenktynių S.Vettelis atsiprašė komandos draugo, tačiau vėliau pareiškė, kad M.Webberis retai jį palaiko ir padeda trasoje.

Tačiau nepaisant sudėtingų santykių, M.Webberis ginčyti ekipos draugo nuopelno nedrįsta.

„Tai fenomenali serija. Ir visa statistika per pastaruosius metus labai gera, - apie „Red Bull“ lyderį kalbėjo M.Webberis. - Jis neįtikėtinai nuoseklus. Dėl šios priežastis jis ir yra stiprus. Be to, jam sekasi ir kitur – jo bolidas buvo labai greitas.“

M.Webberiui liko keturios lenktynės ir jis baigs savo 12-os metų karjerą. Lenktynininkas neigia, kad jam būtina prieš išeinant pajusti pergalės skonį, tačiau jis tikrai to neatsisakytų.

„Mano mentalitetas nuo metų pradžios nepasikeitė. Vis dar mėgaujuosi lenktyniaudamas. Būtų šaunu vėl užlipti ant aukščiausiosios pakylos, tačiau man liko tik keturios savaitės“, - sakė jis.

M.Webberį „Red Bull“ komandoje pakeis Danielis Ricciardo. Dabar „Torro Rosso“ bolidą vairuojantis 24 metų australas nori šį sezoną pasirodyti kuo geriau, kad į naują ekipą ateitų turėdamas dar geresnes rekomendacijas.

„Vis dar galvoju tik apie likusį sezoną, - sakė D.Ricciardo. - Po sezono jau galvosiu ir mėginsiu išsiaiškinti, kodėl S.Vettelis toks greitas. Tada mėginsiu greitai mokytis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.