Karjerą baigiantis M.Webberis: „Išlipsiu iš bolido ir bus viskas“

Markas Webberis žiūri į Interlagoso trasą. Čia baigsis jo kelionė „Formulėje 1”, trukusi dvylika metų. Jis šypsosi. 37 metų australas įtampos nejaučia. M.Webberis taip nė karto ir netapo čempionu, nors potencialo turėjo. Ir turi, tačiau jis neabejoja, kad sprendimas baigti karjerą – teisingas.

M.Webberis tikina, kad neabejoja savo sprendimu baigti karjerą „Formulėje 1”.<br>AP archyvo nuotr.
M.Webberis tikina, kad neabejoja savo sprendimu baigti karjerą „Formulėje 1”.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2013, 10:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:50 AM

M.Webberis prisipažino, kad pasiilgs kai kurių „Formulės 1” aspektų, tačiau tvirtino, kad yra visiškai pasirengęs padėti tašką.

Jis sakė, kad per metus, praleistus keturiose skirtingose komandose, buvo daugiau negatyvių įvykių nei tų gerųjų. Todėl lenktynininkas su nekantrumu laukia naujų pokyčių. Jis nori atversti naują puslapį gyvenime, kai kitąmet padės „Porsche“ kompanijai vykdyti projektą.

„Sekmadienį viskas bus šiek tiek kitaip, tačiau dabar atrodo, kad vyks paprastos lenktynės, - sakė M.Webberis. - Jų laukiu dėl daugelio priežasčių. Savaime suprantama, kad sieksiu gero rezultato, bet jau esu pasirengęs sustoti ir laukiu žiemos. Nauji iššūkiai – ne už kalnų.“

M.Webberis apie problemas daug kalbėti nenori, tačiau neslepia, kad vėjai „Formulėje 1” jam nebuvo palankūs – įvyko ne viena audra. Nepadėjo ir sudėtingi santykiai „Red Bull“ komandoje su jos lyderiu, iš anksto sezono nugalėtojo titulą užsitikrinusiu Sebastianu Vetteliu.

„Nesitraukčiau, jeigu nebūtų dalykų, kuriais nesu patenkintas. Jeigu būtų daugiau gerų prisiminimų nei blogų, tikrai likčiau“, - sakė jis.

Pats S.Vettelis nesutarimų nesureikšmina. Jis sako, kad žmonės nesuvokia kokie iš tiesų yra jo santykiai su M.Webberiu ir dažnai užmiršta, kad jiedu kartu turėjo sėkmingus metus.

„Buvome viena stipriausių porų „Formulėje 1”, - sakė S.Vettelis. - Mūsų santykiai nebuvo patys geriausi, tačiau kalbant apie profesionalų darbą kartu – darėme viską, kad patobulintume bolidus, laimėtume. Jo išvykimas – komandos praradimas. Tai praradimas ir man.“

S.Vettelis kitąmet pratinsis prie naujojo partnerio. M.Webberi pakeis tautietis Danielis Ricciardo. 24 metų lenktynininkas šį sezoną kovoja dukterinėje „Red Bull“ komandoje „Toro Rosso“.

„Sekmadienį išlipsiu iš bolido ir bus viskas. Tačiau dabar jaudulio nejaučiu ir laukiu lenktynių“, - sakė M.Webberis. Jis Brazilijos „Grand Prix“ laimėjo 2009 ir 2012 metais, todėl pabaiga gali būti paženklinta lipimu ant aukščiausios pakylos.

M.Webberio dosjė

„Formulės 1” debiutas: 2002 metai, Australija

Lenktynės: 214

Pergalės: 9

„Pole“ pozicijos: 13

Prizinės vietos: 41

Greičiausiai įveikė ratą: 18 kartų

Taškai: 1029,5

Geriausia pozicija: 3 (2010, 2011 metais)

Komandos: „Minardi“, „Jaguar“, „Williams“, „Red Bull“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.