„Formulės 1” sezono finiše – trylikta S.Vettelio pergalė ir M.Webberio „sudie“

„Formulės 1” uždanga nusileido. Brazilijos „Grand Prix“ vėl spindėjo Sebastiano Vettelio žvaigždė. Dar Indijoje ketvirtąjį iš eilės čempiono titulą užsitikrinęs vokietis pasiekė dar vieną savo tautiečio legendinio Michaelio Schumacherio rekordą, o jo komandos draugas Markas Webberis savo karjerą baigė tradiciškai važiuodamas už „Red Bull“ lyderio.

S.Vettelis sezoną baigė dar viena pergale.<br>AP nuotr.
S.Vettelis sezoną baigė dar viena pergale.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-24 15:36, atnaujinta 2018-02-20 04:39

Trečioji vieta atiteko „Ferrari“ komandos lenktynininkui Fernando Alonso.

S.Vettelis šį sezoną jau pagerino vieną M.Schumacherio rekordą, kai laimėjo aštuntąjį etapą iš eilės. Brazilijoje jis dar padidino šį skaičių. S.Vettelis šįmet laimėjo tryliktąjį kartą – tiek kartų per sezoną yar laimėjęs ir M.Schumacheris. S.Vettelis taip pat išlygino Alberto Ascari rekordą, laimėdamas devintąjį kartą iš eilės.

Komentarai.

S.Vettelis: „Man iš tiesų liūdna, kad sezonas baigėsi. Mano bolidas – fenomenalus, jis gerėjo su kiekvienomis lenktynėmis. Pabaigoje buvo sunku, bet viskas baigėsi gerai. Esu laimingas dėl komandos. Dėkoju Markui. Mūsų santykiai nebuvo geriausi, tačiau mudu visada vienas kitą gerbėme ir tapome sėkmės garantais komandai.“

M.Webberis: „Tai geras karjeros finišas. Noriu padėkoti Sebui, Fernando ir Lewisui. Visiems vyrukams, kurie kovojo pastaruosius metus. Dėkoju visiems Australijoje. Visiems, kurie man padėjo.“

F.Alonso: „Visiems buvo sunku. Mes būtume daugiau pakovoję šlapioje trasioje. Atrodė, kad bet kada gali pradėti lyti, tačiau taip nenutiko. Dėl to irgi gaila. Tačiau finišavome ir aš esu ant podiumo. Tai reiškia, kad sezoną baigėme aukštumoje.“

Gedimas. Jau antrajame rate Romaino Grosjeano gerbėjai susiėmė už galvų. Iš jo bolido pasipylė dūmai. Netrukus „Renault“ narys nusuko nuo trasos ir sustojo. Netrukis jis pasitraukė dėl bolido gedimo. „Nežinau, kas tiksliai nutiko, bet buvo daug dūmų, bolidas neteko galios. Todėl nusprendžiau sustoti 70 ratų per anksti“, - BBC teigė R.Grosjeanas.

Susidūrimas. Trasos krašte sustojo Valtteri Botto vairuojamas „Williams“ bolidas. Jam buvo nulūžęs dešinysis priekinis ratas. Netrukus į techninio aptarnavimo zoną pasuko Lewisas Hamiltonas – jam taip pat sugedo ratas. Vaizdo įraše buvo matyti, kad šie lenktynininkai lenkimo momentu susidūrė. V.Bottas turėjo baigti lenktynes.

Bauda. Už šį epizodą „Mercedes“ narys L.Hamiltonas gavo baudą. Jis buvo priverstas pravažiuoti techninio aptarnavimo zoną.

Startas. Lenktynių pradžios dešimtukas: S.Vettelis, N.Rosbergas, F.Alonso, M.Webberis, L.Hamiltonas, R.Grosjeanas, D.Ricciardo, J.E.Vergne, F.Massa, N.Huelkenbergas.

1. Sebastian Vettel (Vokietija)       397 tšk.

2. Fernando Alonso (Ispanija)         242

3. Mark Webber (Australija)           199

4. Lewis Hamilton (D. Britanija)      189

5. Kimi Raikkonen (Suomija)           183

6. Nico Rosberg (Vokietija)           171

7. Romain Grosjean (Prancūzija)       132

8. Felipe Massa (Brazilija)           112

9. Jenson Button (D. Britanija)        73

10.Nico Hülkenberg (Vokietija)         51

Konstruktorių įskaita.

„Red Bull“ 596

„Mercedes“ 360

„Ferrari“ 354

„Lotus“ 315

„McLaren“ 122

„Force India“ 77

„Sauber“ 57

STR 33

„Williams“ 5

„Marussia“ 0

„Caterham“ 0

Lenktynės.

Pilotai neketino ilgai laukti ir jau pirmajame rate staigiai pradėjo lenkimų manevrus. L.Hamiltonas iš penktosios pozicijos šoktelėjo į ketvirtąją, aplenkdamas M.Webberis. Pagrindinis trejetukas išliko toks pats: S.Vettelis, N.Rosbergas ir F.Alonso. Beje, S.Vettelis buvo trumpam nukritęs į antrąją vietą.

Ketvirtajame rate N.Rosbergas užleido vietą F.Alonso.

Vienuoliktojo rato ketvirtajame posūkyje L.Hamiltonas aplenkė savo ekipos draugą N.Rosbergą ir atsidūrė ketvirtoje vietoje. Netrukus įvyko pasikeitimas lyderių rikiuotėje – M.Webberis atsidūrė antroje vietoje, įveikdamas F.Alonso.

25-ajame rate lyderiu ir toliau buvo S.Vettelis. Nepasisekė M.Webberiui. Jis užtruko techninio aptarnavimo zonoje ir į trasą sugrįžo jau būdamas už F.Alonso. M.Webberį jau vijosi F.Massa.

Tiesa, M.Webberis ilgai neužtruko ir vėl atsidūrė antroje vietoje.

41-ajame rate S.Vettelis nuo M.Webberio buvo atsiplėšęs 11,9 sek. Pastarasis F.Alonso lenkė 6,5 sek.

47-ajame rate įvyko dviejų bolidų susidūrimas. Ketvirtajame posūkyje trasos krašte sustojo Valtteri Botto vairuojamas „Williams“ bolidas. Jam buvo nulūžęs dešinysis priekinis ratas. Netrukus į techninio aptarnavimo zoną pasuko Lewisas Hamiltonas – jam taip pat sugedo ratas. Vaizdo įraše buvo matyti, kad šie lenktynininkai lenkimo momentu susidūrė.

62 rate lyderių rikiuotė nebuvo pasikeitusi: S.Vettelis, M.Webberis, F.Alonso. Ji nesikeitė iki pat pabaigos.

Brazilijos „Grand Prix“ lyderių dešimtukas.

1. S.Vettelis

2. M.Webberis +10.4

3. F.Alonso +18.9

4. J.Buttonas +37.3

5. N.Rosbergas +39.0

6. S.Perezas +44.0

7. F.Massa +49.1

8. N.Hulkenbergas +1:04.2

9. L.Hamiltonas +1:12.9

10. D. Ricciardo +1 ratas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.