Nauji faktai apie M.Schumacherio nelaimę: nedidelis greitis ir krytis žemyn galva

Beprotiškas greitis Alpių šlaitais, smūgis į uolą ir sunki trauma, panardinusi į komą. Taip trumpai ir lakoniškai brėžiama Michaelio Schumacherio ištikusios tragedijos chronologija.

M.Schumacherį gydantys medikai teikia, kad penktą parą komos būsenos esančio vokiečio būklė lieka stabili, tačiau vis dar kritinė.<br>AP nuotr. iš archyvo
M.Schumacherį gydantys medikai teikia, kad penktą parą komos būsenos esančio vokiečio būklė lieka stabili, tačiau vis dar kritinė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:43 AM

Tačiau aiškėja, kad buvęs „Formulės 1“ lenktynininkas, prieš krisdamas ir sunkiai susižeisdamas, slidėmis nelėkė pavojingu greičiu ir galėjo tapti itin nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių auka.

44 metų vokiečio vadybininkė Sabine Kehm paneigė kalbas, kad M.Schumacheris slidinėdamas taip skaudžiai krito dėl milžiniško greičio. Ji teigė, kad prieš pat nelaimę M.Schumacheris buvo sustojęs - padėjo kartu slidinėjusiam ir parkritusiam draugui (spaudoje taip pat rašoma, kad jis padėjo parkritusiai draugo dukrai. - Red.).

Po to jis vėl leidosi žemyn ir atsitrenkė į uolą, pakilo į orą ir greičiausiai žemyn galva krito ant kito akmens.

„Visa tai įvyko susiklosčius labai blogoms ir nesėkmingoms aplinkybėms, bet ne dėl didelio greičio slidinėjant. Man teko kalbėtis su keliais žmonėmis, slidinėjimo treneriais ir jie man patvirtino, kad taip atsitikti gali ir slidinėjant 10 km per valandą greičiu. Taip atsitiko dėl labai nepalankių aplinkybių", - kalbėjo S.Rehm.

Tyrėjai, pradėjęs narplioti M.Schumacherio nelaimės aplinkybes, patvirtino, kad po smūgio į akmenį lenktynininko šalmas buvo suknežintas. „Jis (šalmas - red.) skilo į dvi dalis", - sakė tyrėjų atstovas.

Tačiau tyrėjai kol kas neskuba daryti išvadų, kad M.Schumacherio šalmas skilo po smūgio, kurį sukėlė didžiulis greitis.

„Konstatuoti, kad nelaimė atsitiko dėl pernelyg didelio greičio, kol kas anksti. Prireiks dar dviejų ar trijų dienų, kad tiksliai išsiaiškintume, kaip viskas įvyko", - sakė tyrėjų atstovas.

M.Schumacherį gydantys medikai teigia, kad penktą parą komos būsenos esančio vokiečio būklė lieka stabili, tačiau vis dar kritinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.