Aštuoni svarbiausi klausimai apie M.Schumacherio nelaimę

2. Ar tiesa, kad tyrimas atliekamas tik dėl to, kad M.Schumacheris - garsus lenktynininkas?

Už lenktynininką meldžiasi tūkstančiai jo gerbėjų.<br>AP nuotr.
Už lenktynininką meldžiasi tūkstančiai jo gerbėjų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2014, 6:17 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:38 PM

Šalia jo Grenoblio ligoninėje nuolat budi artimiausi žmonės - žmona Corinna, tėvas Rolfas ir brolis Ralfas. Nors savaitgalį pasirodė žinių, kad pavojus M.Schumacherio gyvybei praėjo, vėliau tai buvo paneigta - pasak medikų, jo būklė gali keistis kas valandą.

Vokietijos leidinys „Bild“ rašo, kad penktadienį medikai buvo sunerimę dėl gautų smegenų skenavimo rezultatų, tačiau savaitgalį situacija vėl pagerėjo.

Paskutinį kartą M.Schumacherį gydantys medikai spaudos konferenciją surengė paskutinę praėjusių metų dieną. Vėliau vokiečio vadybininkė Sabine Kehm teigė, kad spaudos konferencijos bus rengiamos tik tuo atveju, jei kažkas kardinaliai pasikeis.

Vokiečių spauda rašo, kad medikų spaudos konferencija apie M.Schumacherio būklę, jeigu niekas nepasikeis, planuojama trečiadienį.

Kol laukiama naujų žinių apie septyniskart „Formulės 1“ čempiono gydymą, „Bild“ pateikia svarbiausius klausimus ir atsakymus apie M.Schumacherio tragediją.

1. Ar tiesa, kad toje vietoje, kur krito M.Schumacheris, ir toliau leidžiasi kiti slidininkai?

Taip. Yra užfiksuota daug nuotraukų per pastarąsias keletą dienų. Ten nuolat leidžiasi patyrę slidininkai ir snieglentininkai, kurie vingiuoja tarp išsikišusių akmenų. Dešimtys trasų yra tikri įrodymai, kokia gali būti pavojinga kelionė nuo šlaitų.

2. Ar tiesa, kad tyrimas atliekamas tik dėl to, kad M.Schumacheris - garsus lenktynininkas?

Ne. To reikalauja Prancūzijos įstatymai. Kiekvieną kartą, kai kalnuose susižeidžia slidininkas arba kai nelaimė atsitinka už greitojo kalnų nusileidimo trasų ribų, pradedamas tyrimas. M.Schumacherio nelaimę tiriantys pareigūnai apklausė visus liudininkus (taip pat ir lenktynininko sūnų Micką) ir savo išvadas turėtų pateikti šią savaitę planuojamoje spaudos konferencijoje.

3. Ar tiesa, kad yra du vaizdo įrašai, užfiksavę M.Schumacherio kritimą?

Taip. Vienas vaizdo įrašas yra iš kameros, buvusios ant M.Schumacherio šalmo - jį turėjo lenktynininko šeima, kuri ir perdavė tyrėjams. Kol kas nėra aišku, ar M.Schumacherio artimieji peržiūrėjo šį įrašą.

Kitas vaizdo įrašas tyrėjų rankose atsidūrė visai neseniai. Atsitiktinai nufilmuotas vieno vokiečio slidininko nusileidimas užfiksavo M.Schumacherio nelaimę.

4. Ar tiesa, kad likus mažiau nei parai iki nelaimės M.Schumacheris bendravo su televizija?

Taip. Šeštadienį, gruodžio 28-ąją, jis pasveikino RTL televiziją su 30-uoju gimtadieniu. Jo sveikinimas buvo įrašytas, bet įvykus nelaimei, iškirptas.

5. Ar tiesa, kad už trasą, kur įvyko nelaimė, atsakingiems asmenims ruošiamas ieškinys?

Galbūt. Aišku tai, kad jie jau nusisamdė aukščiausios klasės advokatą. Gali būti jie jau ruošiasi teisminei kovai. Pagrindinis klausimas - ar ta vieta, kur yra daugybė akmenų, buvo tinkamai ir pagal reikalavimus pažymėta?

6. Ar tiesa, kad M.Schumacheris yra parašęs savo testamentą?

Taip. Bent jis tai ne kartą yra patvirtinęs dar prieš avariją. „Taip esu parašęs testamentą, juk esu šeimos žmogus, - 2010-aisiais yra sakęs Šumis. - Tačiau ne tik todėl, kad esu „Formulės 1“ lenktynininkas, o todėl kad kiekvieną dieną gyvenime gali nutikti bet kas.“

7. Ar tiesa, kad M.Schumacherio būklė gerėja?

Ne. Jo būklė yra stabili su tam tikrais svyravimais. Po nerimo ženklų penktadienį, savaitgalį jo būklė vėl šiek tiek pagerėjo. Bet jo būklė - vis dar kritinė.

Teigiama, kad situacija gal kisti bet kuriuo metu. Kol kas neaišku, kada metikai bandys jį žadinti iš dirbtinės komos.

8. Ar tiesa, kad jis bus perkeltas (į kitą ligoninę)?

Šiuo metu jo būklė pernelyg sunki ir kritinė. Be to, Grenoblio ligoninės neurologų reputacija - nepriekaištinga. Įdomus faktas - Grenoblis yra vos 170 km nuo Šveicarijos miesto Glando, iš kurio kilę M.Schumacherio tėvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.