Dvi savaites ištiktas komos: kiek truks nežinia dėl M.Schumacherio?

Michaelis Schumacheris lygiai dvi savaitės ištiktas komos, o buvusio „Formulės 1“ lenktynininko artimieji ir aistruoliai toliau gyvena nežinioje.

Jau dvi savaites komos ištiktas M.Schumcheris nelaimę patyrė šioje vietoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Jau dvi savaites komos ištiktas M.Schumcheris nelaimę patyrė šioje vietoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2014, 1:52 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:02 PM

Grenoblio ligoninėje (Prancūzija) gydomo septyniskart „Formulės 1" čempiono, gruodžio 29-ąją nesėkmingo kritusio slidinėjant Alpėse, būklė toliau išlieka stabili, bet kritinė.

Prie ligoninės budintiems žurnalistams gauti naujausios informacijos apie „Formulės 1" žvaigždės būklę itin sudėtinga. Kasdien į ligoninę atvykstanti M.Schumacherio žmona Corinna atsiriboja nuo bet kokiu komentarų ir prašo žiniasklaidos suteikti daugiau privatumo jos šeimai. Gydytojai pareiškė, kad spaudos konferencijas surengs tik tokiu atveju, jei bus žymesnių pokyčių.

Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad M.Schumacherio būklė nuo pastarosios medikų spaudos konferencijos, kuri buvo surengta daugiau nei prieš savaitę, nepakito.

Dienraščio „Bild" duomenimis, M.Schumacheriui vėl buvo atliktas smegenų skenavimas, o kraujavimo ir infekcijos rizika išlieka didelė.

Anot spaudos, gydytojai bando išsiaiškinti, kurios smegenų zonos yra pažeistos, o kurios funkcionuoja.

Kol kas neaišku, kada medikai pateiks naujausią informaciją apie M.Schumacherio būklę, tačiau, „Bild" teigimu, tai gali užtrukti savaites ar net mėnesius.

Buvęs „Formulės 1" lenktynininkas Jeanas Alesi sukritikavo savo kolegą Philippe'ą Streiffą, kuris prieš savaitę žiniasklaidai pareiškė, kad M.Schumacherio gyvybei pavojus nebegresia.

„Labai nusivyliau dėl to, kad jis (Ph.Streiffas. – Red.) surengė spaudos konferenciją apie M.Schumacherio būklę. Turime gerbti jo šeimą ir palikti juos ramybėje. Ir leisti daktarams dirbti savo darbą“, – sakė J.Alesi.

Praėjusią savaitę M.Schumacherio nelaimės, įvykusios gruodžio 29-ąją, aplinkybes analizavę tyrėjai, remdamiesi ant lenktynininko šalmo buvusios kameros įrašu, informavo, kad 45-erių vokietis slidėmis leidosi nedideliu greičiu.

Nustatyta, kad M.Schumacheris slidinėdamas užkliuvo už akmenuoto paviršiaus, prarado pusiausvyrą, krito į priekį ir rėžėsi į akmenį. Tyrėjų teigimu, M.Schumacheris nuo trasos buvo atitrūkęs per aštuonis metrus ir čiuožė „geram slidininkui tinkamu greičiu“. Iš trasos M.Schumacheris išlėkė sąmoningai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.