M.Schumacheris gali niekada nebepabusti iš komos

Prieš Naujuosius į komą nugrimzdęs „Formulės 1“ legenda Michaelis Schumacheris iš jos gali niekada nebepabusti. Tokią versiją iškėlė Didžiosios Britanijos dienraštis „Daily Mail“.

M.Schumacherio būklė pradeda kelti nerimą.<br>AP nuotr.
M.Schumacherio būklė pradeda kelti nerimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2014, 3:30 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:11 AM

Sunkią galvos traumą slidinėdamas patyręs 45 metų lenktynininkas jau 18 dienų yra ištiktas komos.

Ekspertų teigimu, į dirbtinę komą nugrimzdę pacientai iš jos pabudinami maždaug po savaitės ar dviejų. Dirbtinė koma padeda greičiau atsigauti smegenims.

Tačiau M.Schumacherio būklė dar nėra tokia gera, kad daktarai galėtų jį žadinti. Kuo ilgiau tęsiasi koma, tuo didesnę žalą patiria pacientas. Neatmetama, kad M.Schumacheris komos būsenos liks visą gyvenimą.

Taip pat užsitęsusi koma sukelia riziką atsirasti sunkesnėms komplikacijoms, tarp jų – paralyžius, stiprūs raumenų, kepenų, kaukolės sutrikimai, nejautra.

„Daily Mail“ svarsto, kad mažai informacijos iš Grenoblio gydytojų reiškia, kad kažkas vyksta ne taip, kaip tikėtasi.

M.Schumacherio būklė nesikeičia jau ilgiau nei savaitę. Naujausia atlikta procedūra – pašalinta nedidelė kaukolės dalis.

Nors vokiečio situacija stabili, gydytojai perspėja, kad bet kurią akimirką gali kilti komplikacijų, todėl pavojus gyvybei tebegresia.

Praėjusią savaitę M.Schumacherio nelaimės, įvykusios gruodžio 29-ąją, aplinkybes analizavę tyrėjai, remdamiesi ant lenktynininko šalmo buvusios kameros įrašu, informavo, kad 45-erių vokietis slidėmis leidosi nedideliu greičiu.

Nustatyta, kad M.Schumacheris slidinėdamas užkliuvo už akmenuoto paviršiaus, prarado pusiausvyrą, krito į priekį ir rėžėsi į akmenį. Tyrėjų teigimu, M.Schumacheris nuo trasos buvo atitrūkęs per aštuonis metrus ir čiuožė „geram slidininkui tinkamu greičiu“. Iš trasos M.Schumacheris išlėkė sąmoningai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.